Nieuwe polyvalente zaal De Mosterdpot officieel geopend

TEMSE/STEENDORP – Sinds vrijdagavond 22 december zitten de verenigingen uit Steendorp opnieuw onderdak. Na vier jaar werd de gemeentelijke ontmoetingsruimte annex polyvalente zaal ‘De Mosterdpot‘ officieel geopend. Eindelijk hebben de Steendorpse verenigingen opnieuw een stek waar ze terecht kun voor fuiven, feesten, vergaderingen en andere bijeenkomsten.

De Mosterdpot is de bijnaam van de kerk van Steendorp, waarvan de toren nooit werd afgewerkt.

“Het is knap dat ze het oude gebouw bewaard hebben”
Guido Briessinck KWB Steendorp

De Mosterdpot werd officieel geopend

De Mosterdpot werd gebouwd op de locatie van de oude jongensschool van Sint-Henricus en vervangt Het Centrum, dat in 2010 gesloten werd. Na een moeilijke periode hebben de verschillende verenigingen uit het dorp nu weer een plaats waar ze voor hun activiteiten terecht kunnen. Het gebouw bevat een polyvalente zaal, foyer en keuken. Later zullen ook de buitenschoolse kinderopvang en de tekenacademie naar de eerste verdieping verhuizen.

Typische klei- en bakstenen
De leden van de verenigingen, van wie sommigen nog les volgden in het oude schoolgebouw, zijn blij met het resultaat. “Ik vind het knap dat ze het oude gebouw bewaard hebben en dat de originele gevel in het ontwerp verwerkt is”, zegt Guido Briessinck van KWB. Denise Vinck van Femma heeft dan weer oog voor de typische klei- en bakstenen die ook binnenin het gebouw verwerkt zijn. “Hier kunnen we al onze bijeenkomsten en feestjes organiseren.”

Minder lawaai
Om de hinder voor de dichtbebouwde Gelaagstraat te beperken, werden enkele ingrepen gedaan om het lawaai in te perken. “De plafonds zijn bekleed met geluiddempende tegels en ook de ramen zijn zo georiënteerd dat ze niet op de straat uitgeven”, zegt schepen van Cultuur Lieve Truyman. “De ramen kunnen niet geopend worden, waardoor we een goede koelinstallatie geïnstalleerd hebben voor in de zomer. Er zijn maar drie parkeerplaatsen ingericht op het domein, dus we hopen dat mensen uit de buurt vooral met de fiets of te voet naar het gebouw komen.”

Vuurdoop
Verenigingen uit Temse genieten van een voordelig tarief bij het boeken van de zaal. Wie niet bij een vereniging zit of niet in Groot-Temse woont maar toch de zaal of de foyer wil huren, betaalt een meerprijs. Op 13 januari krijgt het gebouw zijn vuurdoop tijdens het prinsenbal van carnavalsgroep De Orde van de Baksteen. (Bron: HN/GVA- Mattias Goossens)

Mosterd van ’t Geloag
Tijdens de officiële opening werd de openingsmars gespeeld door harmonie Arbeid & Kunst, brassband St-Cecilia en amusementsorkest Amor.
Schepen Lieve Truyman (N-VA) moxcht de aanwezigen welkom heten en de avond inleiden. Architekt Bas Wauman uit Tielrode gaf namens MAN-architecten meer toelichting bij de bouw van de zaal waarna burgemeester Luc de Ryck (CD&V) de gloednieuwe zaal officieel mocht openen.

Voor de gelegenheid konden de genodigden tijdens de receptie ook proeven van nieuwe mosterd van ’t Geloag, bereid door chef Tom Vermeiren, van restaurant Wilford T uit Temse, zelf geboren Steendorpenaar.

De muzikale omlijsting tijdens de avond kwam van violiste Phaedra Coppens begeleid door Mark Van Daele (beiden uit Steendorp) voor zang en piano.
Zij brachten ook een zelfgemaakt muzieknummer naar aanleiding van de opening van de Mosterdpot, waarbij de aanwezigen konden meezingen…

Meer foto’s, klik hier

De Mosterdpot was al meteen volgelopen voor de officiële opening

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *