Schoolfeest Priester Poppeschool in het teken van kunst

School neemt deel aan CWRM kunstproject, alle Temsenaars welkom om beeldjes in klei te maken

Komende zondag 21 mei viert de Priester Poppeschool in Elversele feest. Voor de gelegenheid staat het schoolfeest deze keer grotendeels in het teken van kunst. Dit met het project CWRM van Koen Vanmechelen, de kunstenaar die enkele jaren geleden de alpaca’s naar kunstplatform Wilford X aan de Wilfordkaai in Temse bracht.

“Onze school heeft zich geëngageerd om deel te nemen aan het project van kunstenaar Koen Vanmechelen, vzw Combat en vzw Kunst”, aldus directeur Lut D’ Hondt. “Samen bereiden zij de land art installatie ‘ComingWorldRememberMe’ voor.”

Dit project kadert in het grootschalig herinneringsproject Gone West / Reflections on The Great War. Vanaf 2014 t.e.m. april 2018 kunnen mensen uit Vlaanderen én wereldwijd workshops volgen om samen 600.000 beeldjes uit klei te maken. Eén beeldje voor ieder slachtoffer op Belgische bodem tijdens de Eerste Wereldoorlog. Alle beeldjes samen zullen uiteindelijk de land art installatie CWRM vormen op het niemandsland van de frontzone in Ieper.

“Honderd beeldjes worden gemaakt door de leerlingen van onze school. Honderd andere beeldjes dienen bijgemaakt te worden. Wij nodigen alle Temsenaars hartelijk uit om deel te nemen aan dit goede doel project. Er is mogelijkheid op vrijdagnamiddag 19 mei, op maandag 22 mei de hele dag, op dinsdagvoormiddag 23 mei, of tijdens het schoolfeest zondag 21 mei, tijdens de kunstenwandeling tussen 14 en 16.30 uur. (Tot zolang de voorraad strekt.)

Iedereen uit groot-Temse is welkom in het mobiele atelier van het project in de Sint-Margrietkerk Dorpsstraat 13″, aldus D’Hondt. “De klei voor meer dan 100 beeldjes is ondertussen geleverd.”
Komt u in groep, maak dan best vooraf een afspraak met de directie van de Priester Poppeschool..

Meer info:
www.basisschool-elversele.be
http://www.comingworldrememberme.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *