“Smalle straten kunnen mastodont niet aan”.

Buurtbewoners erg bezorgd over gevolgen inplanting verkaveling tussen Hofstraat en Kerkstraat
TEMSE/TIELRODE – Zo’n tweehonderd buurtbewoners toonden zich dinsdagavond 24 januari ongerust over de komst van een verkaveling tussen Kerkstraat en Hofstraat. Vooral het feit dat het verkeer van 116 nieuwe woningen ontsloten wordt langs deze smalle straten, zorgt voor bezorgdheid.

“Er is geen rekening gehouden met de mobiliteit en water stopt niet aan de grens van een verkaveling”
Gert Hooftman/Ons Streven

Infovergadering_Roomacker_2017
Veel volk voor de infovergadering

De grote zaal van het Gildenhuis liep helemaal vol voor de informatievergadering over de geplande verkaveling Roomacker, waarover momenteel een openbaar onderzoek loopt. Zoals uw krant zaterdag al meldde, wil ontwikkelaar Matexi 116 woningen realiseren in dit woonuitbreidingsgebied, gelegen naast provinciaal domein Roomacker. Na afloop van de uitleg bleek de bezorgdheid geenszins weggenomen.

Onverantwoord

“Het is onverantwoord om zo’n mastodont van een wijk te bouwen aan een bestaande wijk. De smalle Hofstraat en Kerkstraat kunnen dat extra verkeer niet aan. Zonder heraanleg van de straat kan dit niet. Bij een omleiding worden straat en riolering nu al kapot gereden. En er is al veel overlast, door de aanwezigheid van een school. Elke dag is het aanschuiven. En wat met wateroverlast? De bestaande huizen naast de geplande verkaveling liggen lager. Krijgen zij dan de last”, klonk het bij verschillende bewoners, wiens opmerkingen op applaus werden onthaald. Er waren ook zorgen over het provinciaal domein.

Geen nieuw Center Parcs

“Zwemmen in de putten is verboden, maar kinderen uit de buurt doen het toch al. Met meer dan honderd nieuwe gezinnen met kinderen erbij, dreigt Roomacker een soort Center Parcs te worden!”

Infovergadering-Roomacker_2017
Het Gildenhuis was volgelopen met ongeruste buurtbewoners

Matexi beloofde in de plannen rekening te houden met de aanpalende huizen op vlak van wateroverlast. Voor de mobiliteit wordt het verkeer van de nieuwe wijk verspreid over twee ontsluitingen langs Hofstraat en Kerkstraat. “De opmerkingen maken wel duidelijk dat er werk aan de winkel is”, vulde schepen van Ruimtelijke Ordening Freddy Verbeke (CD&V) aan. “Het openbaar onderzoek loopt nog en uit de bezwaren zullen we kunnen opmaken of wijzigingen nodig zijn aan de plannen. Het wordt een belangrijke taak om een degelijke ontsluiting naar de hoofdas te voorzien. Van Kerkstraat of Hofstraat een brede straat maken, dat kan niet”, waarschuwde de schepen. Verschillende bewoners maakten duidelijk dat ze een bezwaar willen indienen en ook milieuwerkgroep Ons Streven is dat van plan.

‘Overschot van gelijk’

“De buurtbewoners hebben overschot van gelijk. Er is geen rekening gehouden met de mobiliteit. De ontwerpers lijken er ook van uit te gaan dat het water stopt aan de grens van de verkaveling. We gaan een modelbezwaarschrift opmaken voor bewoners die ook een bezwaar willen indienen”, aldus Gert Hooftman van Ons Streven.

Bron: HN/GVA – Guy Van Vliet

Verkaveling Roomacker 2017
Binnen enkele jaren worden hier 116 woningen gebouwd met zicht op de Schelde – en Durmevallei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *