“Politiezone Kruibeke-Temse binnenkort in één ruk van de middeleeuwen naar de 21ste eeuw”

Binnenkort Mobile Officesysteem ook in de combi’s van de zone

TEMSE/KRUIBEKE – Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de politiezone Kruibeke-Temse een bedankingsfeest voor de medewerkers van het korps. Zowat 160 personeelsleden, partners en andere genodigden gingen op de uitnodiging in. Naar goede gewoonte werden de nieuwe agenten die afgelopen jaar het korps vervoegden voorgesteld. Ook de medewerkers die op pensioen gingen werden in de bloemetjes gezet.

Politiefeest 2017_pensioen
Ook de medewerkers die met pensioen gingen werden in de bloemetjes gezet…

“Onze agenten moeten in steeds moeilijker wordende omstandigheden hun taak uitvoeren”, aldus korpschef Wim Pieteraerens. Daarom is zo een bedankingsfeest wel op zijn plaats. We zijn de beleidsmensen van de beide gemeenten daarom erg dankbaar dat we elk jaar zo een feest mogen organiseren. Maar dit is niet zo vanzelfsprekend. We hebben gelukkig in onze politiezone een bestuur dat meedenkt en ons ook de middelen ter beschikking stelt om ons werk zo professioneel mogelijk te kunnen uitvoeren. Zo zullen we binnenkort aan alle vormvereisten van de fameuze Salduzwetgeving voldoen door de uitbouw van ons commissariaat. Daarnaast zijn we erg tevreden met de aankoop van de GPS meetapparatuur voor het vaststellen van verkeersongevallen, de zware investering op het vlak van ICT en de vaste wil om met onze politiezone in het Mobile Officesysteem-verhaal te stappen.”

Dankzij deze nieuwe toepassing kunnen politiemedewerkers vanuit de combi hetzelfde werk doen als op hun computer in het politiekantoor. Het korps kan op deze manier niet alleen efficiënter en sneller werken, ook de dienstverlening aan de burger wordt hiermee naar een hoger niveau getild.

“Daardoor zullen we in één ruk van de middeleeuwen in de 21ste eeuw belanden”, weet de korpschef. “Dit past in de filosofie om als politiezone autonoom te blijven en willen fungeren. We zijn immers groot genoeg om de lokale fenomenen te blijven bestrijden en klein genoeg om nog de naam te kennen van de inwoners.”

Korpschef Wim Pieteraerens is door het bestuur gevraagd om ook de komende 5 jaar het korps te leiden. Hij werd in 2012 aangesteld als opvolger van Jean-Marie Boudin en is de tweede chef in de vijftienjarige geschiedenis van de politiezone.

Politiefeest_Kruibeke-Temse_2017
De nieuwe medewerkers mochten op de foto met de beide burgemeesters, – Jos Stassen (Kruibeke) en Luc De Ryck (Temse), korpschef Wim Pieteraerens (vooraan vlnr) – en de kersverse gemeentelijke secretaris van Temse, Nele De Cleen (rechts achteraan)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *