Politiezone heeft nieuwe labelmachine om fietsen te graveren

Machine zorgt voor veel kortere wachttijden
TEMSE – De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft een nieuwe machine aangekocht om fietsen te graveren. Daardoor moeten mensen nu minder lang wachten.

“Vroeger werd het rijksregisternummer in de kader van de fiets gegraveerd, maar bij de hedendaagse fietsen heeft men fietsbuizen met diverse diameters, dat was met het oude toestel een probleem”, stelt commissaris Katty De Bruyn. “De nieuwe machine maakt stickers aan die op de fiets gekleefd worden. De stickers zijn vandalismebestendig. Nu duurt het labelen van de fiets slechts een minuut meer. Dat zorgt ook voor kortere wachttijden bij de fietsgraveringsactie’s.

“Vroeger duurde het graveren 12 minuten per fiets en moesten mensen soms 2 uur wachten”, zegt schepen van Mobiliteit, Lieve Truyman (N-VA). “Ook was de graveermachine niet geschikt voor alle type fietsen. Dit probleem stelt zich niet bij dit type, waarbij stickers gekleefd worden op het frame.”

Bij de eerste fietslabelactie zaterdag  23 april aan het politiekantoor in Temse kwamen 106 mensen langs.

“Mensen krijgen er een fietspas bij waar de fiets omschreven wordt. Soms doen mensen aangifte van een diefstal en weten ze enkel nog de kleur van hun fiets. Aan de hand van een fietslabel en de beschrijving in de pas kunnen we gestolen fietsen veel sneller terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar.”

Zaterdag 30 april graveert de politie op het dorpsplein in de Gelaagstraat in Steendorp van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur in de Hof ter Elstlaan in Elversele. Zaterdag 14 mei wordt gelabeld aan de sporthal in Tielrode. Daarna volgt Kruibeke.

Meer foto’s van graveeractie Temse, klik hier

Graveeractie 2016 Temse

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *