Nieuwe gedichten sieren dijk tussen Steendorp en Elversele

“Eén van de laureaten is pas 12 jaar”

TEMSE – Dertien gedichten geschreven door Temsenaars sieren opnieuw de dijk tussen Steendorp en Elversele. Daarmee is de poëziewedstrijd ‘Dichter bij de dijk’ aan zijn zesde editie toe. “Temse heeft geen ‘gemeentedichter’, bij ons zijn dat de Temsenaars zelf”, zegt een trotse schepen van Cultuur Lieve Truyman (N-VA).

Fietsers en wandelaars op de dijk krijgen over een traject van zestien kilometer dertien nieuwe poëziepanelen te zien. Alle Temsenaars kregen de voorbije maanden de kans om hun werk in te zenden.

De Wase vos

“In totaal werden 34 gedichten ingestuurd”, klinkt het bij de organisatie.
Daarvan werden er dus 13 genomineerd.

Temse is dit jaar voorzitter van het intergemeentelijke project Land van Reynaert en daarom zette de poëziewedstrijd ‘Dichter bij de dijk’ deze editie in het teken van de Wase vos.

Een deel van de laureaten van de poëziewedstrijd (2 waren niet aanwezig)

“Dit toeristische project is al aan zijn zesde editie toe”, zegt schepen Truyman. “Voor dit jaar hebben we de minimumleeftijd van de deelnemers verlaagd tot 10 jaar. Zo willen we taaltalent ontdekken bij de kersverse tieners. Dat is ook gelukt, want een van de laureaten is amper 12 jaar.”

Taal is mijn ding

De 12-jarige Chaïnez Lifungula Walala is die jongste laureaat uit de geschiedenis van de poëziewedstrijd. Een meisje met literair talent. “Taal is mijn ding. Ik ben heel trots dat ik gewonnen heb”, vertelt ze. “Ook mijn juf was heel fier. ‘Jouw carrière als schrijver is al begonnen’, zei ze tegen mij.”

Chaïnez werkt ondertussen aan haar eerste boek. Met wat geluk is Temse dus binnenkort meteen ook een auteur rijker.

Meer foto’s klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *