Kartel CD&V-Open VLD zet deelgemeenten hoog op agenda voor de lokale verkiezingen

TEMSE – Het kartel van CD&V en Open VLD heeft vrijdag 21 juni officieel de aftrap gegeven van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op een event werden de kandidaten voorgesteld.

De christendemocraten en liberalen stonden de voorbije zes jaar aan het roer in Temse, samen met N-VA. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en trekken als CD&V-Open VLD ‘Voor Temse‘ naar de kiezer op 13 oktober. De ploeg waarmee ze dat doen, werd vrijdagavond voorgesteld.

Focussen op wat telt

Het kartel houdt wil de vinger aan de pols houden.

“Dankzij de geografische spreiding van onze mensen over het volledige grondgebied van Temse”, klinkt het. “We hebben een duidelijke missie om de toekomst van Temse veilig te stellen.”

Los van nationale partijpolitiek en gedreven door de man en vrouw in de straat wil het kartel, onder leiding van burgemeester Hugo Maes, zich focussen op wat echt telt: de inwoners van Temse.

“Ik ben vereerd dat deze zeer verscheiden groep mensen samen met mij wil werken aan de toekomst”, zegt de lijsttrekker van het kartel. Schepen Wim Van Rossen (Open VLD) wordt de lijstduwer.

Geen haantjesgedrag

“Voor ons was het vrij snel duidelijk dat we onder Maes’ leiderschap zullen voortwerken”, zegt Wim Riské, voorzitter van Open VLD Temse. “Hugo heeft de afgelopen jaren fantastisch werk geleverd.” CD&V Temse deelt dat enthousiasme.”

”Na burgemeester De Ryck, die meer dan 29 jaar de gemeente in goede banen geleid heeft, hebben we met burgemeester Hugo Maes een nieuwe wind door het bestuur laten waaien”, aldus voorzitter CD&V Ingrid Deschepper. “Op korte termijn werd er veel in beweging gezet. Meerderheid en oppositie erkennen het vakmanschap. We hebben in Open VLD een partner gevonden die samen met ons wil focussen op de Temsenaar, los van politieke spelletjes en haantjesgedrag.”

Deelgemeenten

Voor de komende zes jaar staan de deelgemeenten hoog op de agenda van het kartel.

“Er werd de afgelopen legislatuur bijvoorbeeld hard gewerkt aan een oplossing voor de Roomacker in Tielrode en de Steenbakkerij in Steendorp. Die dossiers komen in een finale fase en zullen, wanneer ze zijn afgerond, het karakter van de deelgemeenten in de toekomst garanderen”, klinkt het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *