Kermiskoers van Temse-Velle in een nieuw jasje

Supporters kunnen genieten in het koerscafé op het pleintje van Velle

TEMSE-VELLE – Komend weekend is het weer kermis op Velle. Zoals vanouds organiseert het plaatselijke koerscomité Wielerbelangen Velle als afsluiter van de kermis ook dit jaar een wielerwedstrijd. Op dinsdag 16 augustus strijden de Elite zonder contract en Beloften om de overwinning in de straten van Temse-Velle.

Nieuw parcours

Dit jaar is echter anders: het parcours heeft een hele make-over gekregen.

“De renners blijven voortaan op Temses grondgebied en dat is ondermeer handiger voor het aanvragen van de vergunning bij de gemeente.”, vertelt Maarten Verhulst, voorzitter van vzw Wielerbelangen Velle. “De voorbije jaren reden ze ook langs de Krekel en dat is een deel grondgebied Sint-Niklaas.”

“De start- en aankomstzone wordt verplaatst van de Veldstraat naar de Velle zelf. Meer bepaald ter hoogte van het pleintje voor de parochiezaal.” zegt Maarten. “We hadden al enkele jaren het idee om een parcourswijziging door te voeren en nu we een nieuwe burgemeester hebben die tevens zijn naam verbindt aan onze wedstrijd, leek dit het ideale moment.” (Lees verder onder de afbeelding)

Koerscafé

Het nieuwe parcours zorgt ook voor extra mogelijkheden. “Doordat de aankomst nu aan het pleintje van de Velle ligt, hebben we ook de ruimte om een koerscafé in te richten. Zo kunnen supporters en voorbijgangers tijdens de koers genieten van een drankje en een versnapering terwijl de renners voorbij rijden.” stelt secretaris Stijn Verhulst. “Wij zorgen voor de omkadering, hopelijk maken de renners en toeschouwers er een fantastische wielerdag van!”

Internationaal

Opvallend op de affiche is BiciSport, een Australische wielerorganisatie die in de regio rond Sydney de referentie op gebied van wielersport is. “Je kan je afvragen wat die op de Velle komen zoeken”, lacht Koen Verhulst. “De uitleg is echter heel eenvoudig. In de jaren ’80 nodigde onze vader Eddy Verhulst internationale renners uit om tijdens de zomer de kermiskoersen in de regio te komen betwisten. Mike O’Reilly, één van die renners, is na zijn carriére blijven terugkeren naar Vlaanderen en bleef zo in contact met onze familie. “Hij vindt onze cultuur van kermiskoersen zo geweldig dat hij ons dan ook graag steunt in onze organisatie.”

Organisatie

U las het al, de organisatie is in handen van de Verhulst-dynastie: Maarten, Stijn en Koen. Drie broers die op de Velle geboren en getogen zijn.

“Niemand van ons woont nog op de Velle zelf, maar we zijn nog steeds verbonden met ons geboortedorp en vinden het belangrijk dat de kermis een publiekstrekker blijft. Samen met (nonkel) Jos Verhulst en Etienne Wullaert zetten we de lijnen uit, maar we zijn dankbaar dat we ook op heel wat medewerkers kunnen rekenen die van ’s ochtends tot ’s avonds mee aan de kar trekken. Zonder hen is er geen koers mogelijk.

Iedereen is dinsdag 16 augustus vanaf 15.00 uur welkom op het pleintje van de Velle om de renners aan te moedigen van de ‘Eerste Grote Prijs burgemeester Hugo Maes’. Ook de kermis zelf is dan de laatste dag open.

Wielerbelangen Velle met de Verhulst-dynastie:
vlnr: Koen, Stijn, Maarten, Jos en medewerker Etienne Wullaert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *