MinaRaad lauwerde laureaten van fotowedstrijd

TEMSE – De MiNaraad van Temse organiseerde een fotowedstrijd over de poelen in de gemeente. De winnaars werden op 10 februari gelauwerd in theaterzaal Roxy. Er waren 29 inschrijvingen.

De MiNaRaad is de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur. De raad wordt om advies gevraagd over aangelegenheden die te maken hebben met het gemeentelijk en intergemeentelijk beleid inzake leefmilieu, natuur, groenvoorziening en duurzame ontwikkeling.

Daarnaast heeft de raad het recht om op eigen initiatief over alle beleidsdossiers, waarvan zij vindt dat er milieu- en/of natuurbelangen in het geding zijn, advies uit te brengen aan de gemeenteraad of het college van burgemeester en schepenen.

De prijzen werden overhandigd door covoorzitter MiNaraad Theo Boterberg. Aan de hand van foto’s werd de werking van de poelenwerkgroep toegelicht:

– Amfibieënoverzet
– Aanleg en herstel van poelen met hulp van RLSD.
– Inventarisatie van de toestand van de poelen
– Inventarisatie van het leven in de poelen
– Begeleiden van het spel voor kinderen van de lagere school: Moord in de poel

De prachtige foto’s worden opgehangen aan de luzzie, dat is de droogloods op de Roomkouter, aan de Kapelstraat 170a in Steendorp.

vlnr.: derde prijs Mieke Poelemans, tweede prijs Bart d’Hooge, schepen Milieu en groen Hugo Maes (CD&V), eerste prijs Dirk De Roose, co-voorzitter MiNaraad Nine Van Hoyweghen en Tom Wezenbeek van het Regionaal Landschap Schelde Durme.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *