Leerlingen maken gedichten voor poëziewandeling in provinciaal domein

TIELRODE – Sinds vrijdag heeft domein De Roomacker in Tielrode een poëziewandeling. Die werd bedacht door de leerlingen van Freinetschool De Kolibrie, die zich lieten inspireren door het landschap. “Eén van de gedichten gaat bijvoorbeeld over een gans die hier regelmatig achter de kinderen aan zit”, zegt directeur Sven Debruyn.

Wie regelmatig een wandeling maakt door het groene provinciaal domein De Roomacker, doet daar voortaan wat langer over. In het gebied werden zeventien borden met een gedicht op neergeplant. Die komen van de leerlingen van Freinetschool De Kolibrie, dat vlakbij ligt. Elk bord bevat ook een kunstige afbeelding en een QR-code, die leidt naar een filmpje of audiofragment waarin je de leerlingen hun gedichten hoort voorlezen.

Gans die achter de kinderen aan zit

“Met onze school zetten we hard in op lezen, zo hebben we bijvoorbeeld een grote bibliotheek”, zegt de schooldirecteur Sven. “Elke maand groeit de schoolbibliotheek met telkens opnieuw prachtige nieuwe kinderboeken waar de kinderen elke dag in kunnen rondwandelen of zalig in verdwalen. De afgelopen weken stond poëzie centraal. Voor deze gedichten, soms lang, soms een korte haiku, hebben de leerlingen zich door dit domein laten inspireren. We komen hier immers vaak en de leerlingen kennen het hier al goed. Eén van de gedichten gaat bijvoorbeeld over een gans die hier regelmatig achter de kinderen aan zit.”

Wie graag zelf wil proeven van de Kolibrie-gedichten kan vanaf 11 februari zelf de Roomacker in trekken. Je kan de poëzie vinden langs de wandelpaden in het provinciaal domein. Elk gedicht kreeg ook een qr-code mee. Zo hoor je de leerlingen elk gedicht voorlezen.

De wandeling werd vrijdagnamiddag plechtig geopend door burgemeester Luc De Ryck (CD&V) en schepen voor Onderwijs Tineke Van Britsom (N-VA). De leerlingen lieten daarbij ook zeventien ballonnen op, ook met een gedicht aan vastgeknoopt. De bedoeling is dat de poëziewandeling permanent blijft bestaan.

Meer foto’s, klik hier

Ook de jongste leerlingen van de basisschool hielpen mee schrijven. “Met onze school zetten we hard in op lezen”, zegt directeur Debruyn (rechts).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *