Sem (10) wint juniorversie van Homo Universalis

TEMSE – Sem Meeus (10) uit Temse heeft donderdagavond de Ketnetversie van Homo universalis gewonnen. Na 24 opdrachten met telkens een afvaller, bleef hij als enige over. In tussentijd zorgde het programma ervoor dat hij zijn droom, in een berg knuffels springen, kon waarmaken.

Sem stak donderdagavond de andere finalist Alexander de loef af toen beiden in een hindernissenparcours chocomelk moesten brengen naar DDT en Marcske van FC De kampioenen. “Heel gek: soms had ik wel stress maar tijdens de finale helemaal niet”, zegt Sem. “Mijn ouders hadden toen wel veel stress. Ik denk dat ik het aan hen heb doorgegeven.”

Sem is fan van het programma. “Ik heb altijd naar de versie op Iedereen beroemd gekeken”, zegt hij. “Toen ik op Ketnet zag dat ze deelnemers zochten, leek het mij leuk om mee te doen.”

Berg knuffels

Sem kreeg samen met 24 andere kinderen diverse opdrachten voorgeschoteld.

“De moeilijkste vond ik die waar we puzzelstukjes moesten zoeken in het zand. De leukste was die om konijntjes te zoeken in een berg knuffels. Dat was eigenlijk een droom van mij, in een berg knuffels springen.”

Ondanks het competitieve karakter van het tv-programma, heeft Lars zich vooral goed geamuseerd met de anderen. “Met één van de andere deelnemers, Lex, spreek ik af en toe nog af.”

Bij de laatste opdracht was ook Marcske van FC De kampioenen van de partij.  — ©  vrt

Ook mama Stephanie De Gendt, papa Kris Meeus en het zevenjarige zusje Fien zijn trots. “Het is hier al druk geweest, ik denk dat we al zeker tachtig Whatsapp-berichten hebben gehad”, zei mam aStephanie donderdagavond, nadat de finale op tv was geweest. “Sem heeft het goed gedaan, hij was bijna altijd bij de eersten. Al had je in dit spel ook veel geluk nodig.”

De laatste opnames vonden in november plaats, maar het kostte het gezin weinig moeite om al die tijd te zwijgen.

“Sem kreeg ook een trofee en een bord mee naar huis, die hebben we al die tijd dan maar achter een kast verstopt. Maar nu krijgen die een mooi plaatsje in zijn kamer.”
(Bron: HN/Tom Nuytemans)

Niemand mocht weten dat hij won en dus moest Sem de beker die hij na de opnames kreeg, tot de uitzending gisteravond verstoppen. “Maar nu krijgt die een mooi plaatsje.” — © vrt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *