Lokaal bestuur neemt initiatieven in het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

TEMSE – Het Lokaal Bestuur nam in het kader van de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid 2021 een aantal initiatieven om het mentale welzijn en welbevinden van inwoners te stimuleren.

Spontane gesprekken

Het peinzend silhouet moet voorbijgangers even doen stilstaan bij hun mentaal welzijn

Sociale interactie tussen mensen kan helpen om eenzaamheid te doorbreken en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken. Spontane ontmoetingen tussen inwoners kunnen de motor zijn van een bevrijdend en/of verbindend gesprek. Zo is er sinds kort op de zitbank voor de Bibliotheek een peinzend silhouet verschenen dat voorbijgangers even doet stilstaan bij hun mentaal welzijn en zullen 20 andere zitbanken in onze gemeente binnenkort een tekstbordje dragen dat bankzitters kan aanzetten tot een (deugddoende) babbel.

Samen werken aan veerkracht

Mentale veerkracht is belangrijk want in het leven heb je veel zaken niet zelf in de hand. Wat je wél zelf kan bepalen om je balans beter te bewaren kom je te weten tijdens 2 ‘geluk-sessies’ in LDC ’t Achterpoortje op dinsdagen 12 en 19 oktober van 14 tot 15.30 u. Iedereen is ook steeds welkom in het lokaal dienstencentrum voor een babbel want elke ontmoeting is een kans om elkaar (beter) te leren kennen.

Gratis consultaties bij psycholoog

Soms lukt het niet om zonder hulp uit een mentale dip te raken. Het Lokaal Bestuur biedt inwoners met een geldige Sleutelpas de mogelijkheid tot gratis consultaties bij de psycholoog tot 31 december 2021.

INFO:
03 710 12 25
sociaal@temse.be
www.sleutelzorg.be

20 zitbanken in onze gemeente zullen binnenkort een tekstbordje dragen dat bankzitters kan aanzetten tot een (deugddoende) babbel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *