t Bau-Huis blijft tot eind dit jaar vaccinatiecentrum: “Van zes naar vier lijnen voor derde prik”

SINT-NIKLAAS/TEMSE – Tussen 25.000 en 30.000 inwoners van Temse en Sint-Niklaas zullen in de loop van de volgende weken een uitnodiging krijgen om een derde ‘boosterprik’ te krijgen tegen het coronavirus. Die prikken worden in het Sint-Niklase Bau-Huis gezet.

“Na de aankondiging van de Hoge Gezondheidsraad en de Taskforce Vaccinatie om alle +65-jarigen te voorzien van een extra dosis zijn we samen met de eerstelijnszone gaan kijken wat de beste optie was om deze nieuwe vaccinatieronde te laten uitvoeren”, zegt de Sint-Niklase burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). “We waren er al snel uit om in onze regio toch nog twee centra open te houden.

Voor Lokeren, Waasmunster en Moerbeke-Waas werd beslist om het vaccinatiecentrum van het Daknamstadion over te brengen naar een kantoorgebouw in het centrum van Lokeren. Daar bleek het niet mogelijk om de bestaande locatie te behouden. Maar voor Sint-Niklaas en Temse kunnen we in ‘t Bau-Huis blijven”, aldus Dehandschutter.

Alleen grote hal

“De keuze was vrij snel gemaakt. Het gebouw is intussen door iedereen gekend, is perfect bereikbaar, de vaccins kunnen er in optimale omstandigheden worden bewaard en al het materiaal is ter plaatse. We gaan het aantal vaccinatielijnen wel inkrimpen van zes naar vier lijnen. En ook de foyer, waar tot op heden de hele administratie werd gedaan, zal niet meer worden gebruikt. Enkel de grote hal zal nog in dienst blijven”, aldus Dehandschutter en zijn collega uit Temse, Luc De Ryck (CD&V).

Voor een beperkt aantal evenementen die dit najaar nog gepland waren in de grote zaal zal dus nog een oplossing moeten worden gezocht. “Maar het gaat over een heel beperkt aantal. De meeste activiteiten vinden plaats in de foyer. Die gaan we niet meer gebruiken, zodat alle geplande activiteiten daar wel opnieuw plaats kunnen vinden.”

Verwacht wordt dat vanaf eind oktober de eerste mensen uit Sint-Niklaas en Temse hun derde prik zullen krijgen. Iedereen die in aanmerking komt, zal opnieuw een uitnodiging krijgen. Het heeft dus geen zin om zelf afspraken te boeken. De boostervaccinatie zal ook altijd gebeuren met een mRNA-vaccin (Pfizer of Moderna).
(Bron: HN/Ivan Elegeert)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *