Pamper – en melkinzameling voor Internationale Dag tegen de Armoede

TEMSE – Tesamen organiseert naar aanleiding van de dag van de Armoede op 17 oktober een inzameling van pampers en babymelk

“Op 17 oktober is het alweer Internationale Dag tegen de Armoede. Ook in Temse blijven de armoedecijfers hoog”, stelt Magda De Meyer. “Volgens Kind en Gezin verkeert vandaag in Temse meer dan 1 kind op 10 in een armoedesituatie. Voor gezinnen die met moeite rondkomen ligt de kostprijs van pampers in de eerste levensjaren erg hoog. De totale kostprijs van de luiers loopt het eerste jaar op van 500 tot 640 euro. Ook babymelk kost honderden euro’s per jaar. Tesamen zamelt pampers en melk in n.a.v. 17 oktober.”

“Vooraleer een kindje op het potje leert gaan, zijn er al heel wat luiers doorgedraaid”, klinkt het. “Een kind is gemiddeld tussen de 24 en 36 maanden wanneer het overdag zindelijk wordt. Daarna duurt het nog eens een half jaar tot een jaar vooraleer je peuter ook ’s nachts geen luiers meer nodig heeft. Gemiddeld heeft een kind tot de leeftijd van twee jaar zo’n 4.700 luiers nodig.”

Het ziekenfonds schat de jaarlijkse kostprijs tussen 500 en 640 euro. Een hele hap uit het gezinsbudget, zeker als je meer dan één kindje in de luierleeftijd hebt.

“Welzijnsschakels Temse zette daarom in samenwerking met het Huis van het Kind enkele jaren geleden de Luierbox op waar ouders hun overschot aan luiers konden deponeren”, aldus De Meyer. “Boxen zijn o.a. te vinden in de bib, bij Kind en Gezin, het zwembad, AC De Zaat . Welzijnsschakels zorgt voor ophaling, sortering en verdeling bij kansarme gezinnen. Dit volstaat echter absoluut niet voor de grote vraag. Daarom organiseert Tesamen n.a.v. 17 oktober een grote inzamelactie van luiers.’

“Anderzijds is er bij Temse Schenkt ook een grote vraag naar babymelk. De eerste vier maanden van je baby betaal je voor babymelk gemiddeld 65 tot 100 euro per maand. Vanaf de vijfde of zesde maand daalt dit tot 50 tot 70 euro per maand. Wanneer je kindje overschakelt naar gewone melk, bedraagt dit nog 20 euro per maand. Vandaar ook en warme oproep om melk te doneren.”

De inzamelactie van Tesamen loopt van 10 tot 17 oktober . Pampers en melk kunnen in die week afgegeven worden bij dokter Brigitte Caura, Kasteelstraat 24 in Temse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *