POLITIE. Bestuurders blazen positief door alcohol

TEMSE/KRUIBEKE – Tijdens het weekend werden verschillende bestuurders betrapt op rijden onder invloed van alcohol.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in de Schoolstraat in Temse een alcoholcontrole uitgevoerd. Een bestuurder blies Alarm. Uit de ademanalyse bleek dat de bestuurder 1,03 promille alcohol in haar bloed had. Het rijbewijs van de vrouw uit Temse werd ingehouden voor 6 uren.

Zondagavond werd de politie gecontacteerd omwille van een bestuurder die dronken aan het rijden was in Kruibeke. De politie kon het voertuig lokaliseren. De bestuurder reageerde niet op de bevelen van de politie om zijn voertuig aan de kant te zetten. Uiteindelijk zette hij zijn voertuig toch aan de kant. Hij stelde zich weerspannig op.

Uit de ademanalyse bleek dat hij 2,71 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Daarnaast besliste het parket om zijn voertuig gerechtelijk te laten takelen. De man bleef zich weerspannig opstellen en werd uiteindelijk ter ontnuchtering opgesloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *