Zomertentoonstelling over de Boelwerf lokt meer dan 1200 bezoekers

TEMSE – De zomertentoonstelling in het Gemeentemuseum ‘De Zaat Blaast’ van erfgoedvereniging Op Stoapel, met als thema de Boelwerf, was een groot succes.

“We kregen meer dan 1200 bezoekers over de vloer”, glunderd voorzitter Eddy Van Grevelinge. “Het is meteen één van de expo’s met de meeste bezoekers ooit hier in het Gemeentemuseum. Een duidelijk teken dat de Boelwerf ook in 2021 nog altijd erg leeft in de gemeente.”

“Begin januari kreeg ik de vraag van burgemeester Luc de Ryck of wij met onze vereniging dit jaar de zomertentoonstelling konden doen”, vertelt Van Grevelinghe. “We hebben meteen ja gezegd, maar dit in de praktijk omzetten was nog een ander paar mouwen. Enkel dankzij onze vrijwilligers brachten we dit voor elkaar. Zij zijn hier van begin juli tot eind september 130 uren aanwezig geweest, daarom wil ik ze langs deze weg nog eens hartelijk danken.”

Op Stoapel schonk trouwens een maquette van een schip dat in 1979 gebouwd werd op de Boelwerf aan het gemeentebestuur. Het schip prijkt sinds deze week in de raadszaal op de zesde verdieping van AC De Zaat.

De tentoonstelling van een samenwerking van Erfgoedvereniging Op Stoapel, het gemeentebestuur en het Gemeentemuseum
Op Stoapel schonk een maquette aan het gemeentebestuur

Een gedachte over “Zomertentoonstelling over de Boelwerf lokt meer dan 1200 bezoekers”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *