Margino De Kerf verdiende zijn strepen in het voetbal

TEMSE – Margino De Kerf, initiatiefnemer van de nieuwe Temsese voetbalclub SV Blauw Wit, en van geboorte een rasechte Temsenaar, heeft er een lange carrière opzitten in het veld – en zaalvoetbal.
Margino De Kerf

Als speler ondermeer bij VK Tielrode, KSK Beveren, KSV Bornem, Red Star Haasdonk en nog een aantal andere clubs.
Als trainer was hij ondermeer aan de slag bij Red Star Waasland, Yellow Blue Beveren, Hoogeinde Sint-Gillis en nu voor het tweede jaar bij KVV Windeke.

Ook in het zaalvoetbal heeft hij zijn strepen verdiend.
Zo stichtte hij ZVC Zeehond, ZVC Stemo, ZVC Sportief Temse, ZVC Chablis Temse, ZVC Pro Sport Temse en ZVC Tilroda. Tussendoor speelde hij zaalvoetbal in Antwerpen, Mortsel en Malle, Breendonk en Bornem.

Hij speelde met België het WK zaalvoetbal in Kopenhagen in 1998 waar ze vierde werden. “Ik was de kapitein. Brazilië was wereldkampioen. Verder zat ik nog 2 jaar in de raad van bestuur van de Belgische zaalvoetbalbond en ook 2 jaar in het sportcomité. Ik was ook nog 3 jaar coach van de Vlaamse beloften in het zaalvoetbal.”

Margino organiseerde vroeger ook heel wat voetbaltornooien in Temse.

“Het grootste gekkenwerk was een internationaal tornooi met 55 ploegen verdeeld over drie sporthallen”, vertelt Margino. “Stampvolle tribunes toen. De finale werd gewonnen door Aosta Calcio Italie een 1e nationaler.

“Het enige wat ik altijd jammer vond is dat ik nooit bij KSV Temse heb geshot als rasechte Temsenaar. Ik heb wel een paar keer met hen gepraat maar ofwel was ik te duur ofwel zat het zaalvoetbal in de weg (Vroeger mocht je niet zaalvoetballen van KSV)
Bij deze kan ik met mijn laatste voetbalproject misschien iets terug doen voor de Temsenaar.”

4 gedachtes over “Margino De Kerf verdiende zijn strepen in het voetbal”

  1. Als vader en als oud speler van KSV Temse , ben ik wel fier en trots , wat hij als voetballer en als organisator heeft bereikt , hij heeft mij heel wat mooie momenten laten meemaken , te veel om ze hier allemaal op te noemen. Bij het stichten van de nieuwe club Blouw -Wit Temse heeft hij toch weer een nieuwe stunt verwezenlijkt na de fusie van KSV Temse met SC Lokeren . Temse heeft nu terug een voetbalploeg met de bedoeling er iets moois van te maken met een bestuur dat er iets wil van maken en hogerop wil dank zij een hele resem van de vele vrijwilligers. Ik wens deze nieuwe club zoals men in scheepsvaart termen zegt een goede vaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *