Raadslid Vincent De Maeyer verhuist en geeft fakkel door

TEMSE – Vincent De Maeyer van Groen neemt niet langer zijn mandaten als gemeenteraadslid en lid van verschillende commissies op. Hij zet ook zijn engagement voor Groen Temse stop. Vincent De Maeyer gaat om familiale redenen in Heist-op-den-Berg wonen

“Als fractieleider heb ik zo goed als ik kon jullie belangen behartigd, steeds met passie en toewijding”, zegt De Maeyer in een open brief. “Helaas, nu, na anderhalf jaar moet ik afscheid nemen van Temse en het mandaat dat ik gekregen heb. Wegens dwingende familiale redenen ben ik genoodzaakt te verhuizen. Met pijn in het hart, aangezien het verhaal nog niet afgelopen is. Er ligt nog zoveel werk op de plank om van Temse een menselijkere en groenere gemeente te maken. Ik had nog graag verder geschreven aan dit verhaal.”

Als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd hij verkozen tot fractieleider in de gemeenteraad. Hij zal worden opgevolgd door Liesbet Verest. Zij zetelt sinds 2019 voor Groen Temse in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. Raf Catthoor, al sinds 2012 lid van de gemeenteraad, wordt de nieuwe fractieleider.

“We verliezen een beloftevol politicus, werkpaard en steunpilaar”, zegt lokaal Groen-voorzitter Herman Van Meervenne.

Vincent De Maeyer geeft de fakkel door aan Liesbet Verest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *