Lijnen en kruisen om klanten op afstand te houden in frituur: “Vrijdag zat onze frituur stampvol”

TEMSE – Bij frituur Bengie’s hebben ze een eenrichtingssysteem ingevoerd om mensen op hygiënische wijze hun broodjes en frietjes te laten afhalen. Dat allemaal om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Op de vloer van Bengie’s loopt een gele lijn, helemaal van de straatkant tot aan de achterdeur. Klanten moeten de lijn volgen als was het een enkelrichtingstraat: vooraan binnenkomen, langs de toog passeren, en achteraan naar buiten. Om de 1,2 meter staan kruisjes op de vloer geplakt, zodat mensen op voldoende afstand in de rij kunnen wachten.

Stampvol

Verder gelden ook de gekende maatregelen: handen wassen, met de kaart betalen, één persoon per bestelling. Het is duidelijk: Bengie Stuer en zijn vrouw Wendy nemen de regels in de strijd tegen corona serieus.

“Het is allemaal vrijdag begonnen, de laatste dag dat restaurants open mochten blijven”, zegt Bengie. “Het was hier toen stampvol. Omdat eten afhalen wel nog toegelaten is, vreesden we voor zondag, wanneer we weer zouden opengaan na onze sluitingsdag ’s zaterdags. Dus heb ik dit systeem opgezet, zodat iedereen afstand kan houden van elkaar.”

Aantal klanten gedaald

De uitbaters zien intussen minder mensen langskomen. Bengie’s verhuisde nog geen maand geleden van een frietkot aan de Consciencestraat naar een ruim pand in de Kasteelstraat, met meer dan tachtig zitplaatsen. Die stoelen staan nu allemaal omhoog. En ook het aantal afhalende klanten is gedaald.

“Dinsdag is de laatste middag dat we opendoen”, zegt Bengie. “Maar ’s avonds blijven we open, dan komen er wel nog wat mensen. We zijn in dit nieuwe pand eigenlijk een opstartende zaak, dus proberen we zo veel mogelijk open te blijven. Al veranderen de regels natuurlijk van dag tot dag. Maar goed, als er nieuwe maatregelen van de overheid komen, gaan we gewoon proberen verder te doen binnen die regels. Iedereen moet tenslotte eten, niet?”

 

 

De oranje lijn gaat van de voordeur naar de achterdeur, als eenrichtingsverkeer. (Foto: TNS)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *