Schietpartij in villa: slachtoffer (73) voelde zich al een hele tijd erg bedreigd, koppel uit Temse gearresteerd

WIELSBEKE/TEMSE – In een villa in Wielsbeke is maandagmiddag een 73-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt bij een schietpartij. Het gaat om Grietje Wieringa, ze werd aangetroffen met twee schotwonden. De politie pakte twee verdachten op. Zij zijn afkomstig uit Temse.

Een van hen was uren na de feiten naar het huis teruggekeerd om zichzelf aan te geven. Het parket bevestigt dat er maandag twee verdachten zijn opgepakt voor de schietpartij in Wielsbeke.

Een man A.I van 31 uit Temse belde zelf de hulpdiensten en gaf zichzelf aan. Zijn vriendin van 25 S.A. eveneens uit Temse werd later opgepakt. Van het wapen is nog geen spoor. Wie precies geschoten heeft is nog niet duidelijk.

Het koppel wordt vandaag voor de onderzoeksrechter geleid. Het slachtoffer verkeert nog steeds in kritieke toestand.

Wat er zich maandag iets na 14 uur juist heeft afgespeeld in het riante herenhuis vlak bij het bedrijventerrein van Unilin in de Breestraat, is nog een vraagteken. Volgens onze informatie verwittigde een getuige de hulpdiensten nadat hij de bewoonster zwaargewond had aangetroffen. De vrouw, de 73-jarige Grietje Wieringa die van oorsprong uit Nederland komt, had twee schotwonden. Onder politiebegeleiding werd ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Intussen is haar toestand stabiel.

Wie de vrouw neerschoot, was niet meteen duidelijk. “De politie kwam hier massaal met getrokken wapens ter plaatse”, zeggen werknemers van Unilin die het tafereel zagen gebeuren. De getuige die de vrouw vond, verklaarde dat hij een wagen had zien vluchten. Intussen zijn twee verdachten gearresteerd: het gaat om A.I. uit Temse, een 31-jarige man die zelf de hulpdiensten belde en zich enkele uren later zelf aangaf. Zijn 25-jarige vriendin, S.A., eveneens uit Temse, werd later opgepakt. Van het wapen is nog geen spoor. Wie precies geschoten heeft is nog niet duidelijk.

Wapen in huis

Volgens kennissen woonde de vrouw nog maar ongeveer een jaar in de statige woning. Die was voordien eigendom van de familie Bossuyt van Bospan, het spaanplatenbedrijf dat werd overgenomen door Unilin. “Ze kwam van Brasschaat, waar ze voordien woonde, en vertelde dat ze het huis kreeg van haar vriend die in Dubai woont”, zegt een man die een aantal keer met haar sprak. “Ik wist dat er vroeg of laat iets zou verkeerd lopen, want ze voelde zich erg bedreigd door haar zoon of schoonzoon. Hij had al eens bij haar ingebroken en had al in de cel gezeten voor drugs, vertelde ze me.”

Volgens de man had de vrouw zelfs een wapen in huis omdat ze zo bang was. Ook een ander bedrijf uit de buurt kreeg de bange dame al aan de deur. “Al huilend en in paniek belde ze vorig jaar bij ons aan”, klinkt het daar. “Met een Nederlandse tongval zei ze dat ze werd bedreigd. Maar veel konden we niet doen.”

Om 16 uur gaf het parket de Breestraat, die volledig was afgesloten, weer vrij.
(Bron: Het Nieuwsblad/Geoffrey Sabbe)

In deze villa in Wielsbeke gebeurden de feiten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *