KSV verliest met zware cijfers

Zwaar te verteren maar logische overwinning voor thuisploeg

TEMSE – KSV Temse kon geen gevolg breien aan de puike uitprestatie in en tegen Oudenaarde. Op bezoek bij fusieploeg Mandel United bleek dit technisch zeer sterk geheel in alle linies een maatje te groot voor KSV.

“Een snelle voorsprong deed iedereen vrezen voor het ergste maar Temse kon de thuisploeg verder goed in bedwang houden tijdens de eerste speelhelft”, aldus manager Alain Vereecke. “Bij een mooie schietkans voor Hamzah diende de thuisdoelman zelfs alles uit de kast te halen voor de gelijkmaker te vermijden – ruststand 1-0.”

Na de pauze lukte Mandel wederom een snel doelpunt dat een beetje de benen leek af te snijden bij de bezoekers. De thuisploeg kreeg vertrouwen en wist nogmaals te scoren waarna Hamzah bij een 3-0 tussenstand toch nog kon milderen met een prima geplaatste trap : 3-1. In het slot werd het nog 4-1 waardoor natuurlijk zware cijfers op het bord kwamen.

“Toch mogen we niet lang blijven stil staan bij dit verlies gezien het niet hier is dat de punten dienen gehaald te worden”, klinkt het. “Het wordt echter met de week warmer en warmer onderaan in de rangschikking daar alle ploegen uit de onderste regionen meer en meer punten beginnen te pakken.”

Lode Vertonghen

“Deze week op de deadline-day 31.01 versterkte KSV zich tot op het einde van het seizoen met club-icoon Lode Vertonghen die voorheen reeds een 100-tal wedstrijden speelde in de eerste ploeg van onze club. Wij hopen nu alvast gewapend te zijn om de degradatiestrijd aan te gaan in de laatste rechte lijn van deze kompetitie. Naast Lode was er immers ook de transfer van Didier Cabumi, een snelle spits die reeds zijn sporen verdiende op ons niveau en inzetbaar zal zijn vanaf de uitwedstrijd op FC Knokke binnen 14 dagen.”

KSV 2020-2021

“De kern voor volgend seizoen werd ondertussen al uitgebreid tot 16 spelers met het verlengen van de beide youngsters : keeper Sibe Emmaneel en flankspeler Yannick Braem.”

“De focus zal vanaf nu nog voornamelijk gelegd worden op jonge regionale versterkingen die bij de beloften zullen klaargestoomd worden voor het grote werk.”

“Hiernaast kon onze club ook heden Yannick Aerts vastleggen voor het komende seizoen. Deze routinier die kan uitgespeeld worden op diverse plaatsen in het elftal speelt momenteel nog bij de buren uit Sint-Niklaas. Dit net zoals Gilles van Remoortere die deze week reeds zijn handtekening zette en dus volgend seizoen terug te zien zal zijn op de velden van KSV.”

“Een positieve evolutie is dus zichtbaar op vele vlakken. KSV stond een jaar geleden bijna aan de afgrond na een mislukte overname en kan er nu prat op gaan dat er dagelijks spelers worden aangeboden voor het eerste elftal en tegelijkertijd vele jeugdspelers ook de weg vinden naar de Schoolstraat voor te testen naar het volgende seizoen toe. Dikke chapeau aan iedereen die hieraan meewerkte, elk op zijn terrein, gedurende de voorbije 12 maanden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *