Doe meer aan de poëziewedstrijd ‘Dichter bij de Dijk’.

TEMSE – Gedichtendag op 30 januari 2020 betekende ook het startschot voor de vijfde poëziewedstrijd ‘Dichter bij de Dijk’. Creatievelingen met een vlotte pen, een zinderende woordenschat en intense gevoelens kunnen zich van hun beste kant laten zien met een zelfgeschreven gedicht.
Poëziewedstrijd Dichter bij de Dijk

Tot 15 april 2020 kunnen (oud-)inwoners van Temse of al wie een band heeft met Temse of de deelgemeenten, één of twee ongepubliceerde Nederlandstalige gedichten met een maximale lengte van 200 woorden in max. 20 regels, inzenden. De wedstrijd staat open voor jong en oud, maar je moet minstens 10 jaar zijn.

Het thema van deze wedstrijd is de natuurpracht langs Schelde en Durme.

Krijg met je gedicht enige roem en een plaats op één van de 14 poëziepanelen langs het dijktraject Steendorp-Temse-Tielrode-Elversele. Bovendien ontvangt elke deelnemer een dichtbundel met alle inzendingen.

De jury bestaat uit een bestuurslid van Davidsfonds Temse, Amedee Verbruggenkring en Heemkundige Kring Braem vzw, aangevuld met de bibliothecaris, schepen van cultuur en maximum drie deskundigen. Cultuurbeleidscoördinator Sophie Vermeire is secretaris van de jury. Blaas deze kenners van hun sokken en verbaas hen met je eigen stukje poëzie.

De uitslag en inhuldiging van de panelen vindt plaats op zondag 21 juni 2020.
Het reglement is te verkrijgen bij de Cultuurdienst en de Bibliotheek of je kunt het downloaden op www.temse.be.
Gedichten kunnen conform het reglement verzonden worden naar dichterbijdedijk@temse.be of per post naar Dichter bij de dijk, AC de Zaat, Frans Boelplein 1, 9140 Temse.

Dichter bij de dijk is een organisatie van de Cultuurdienst en Davidsfonds Temse in samenwerking met de Amedee Verbruggenkring, Heemkundige Kring Braem vzw en de Bibliotheek van Temse.
Meer info: Cultuurdienst, 03 710 12 74, dichterbijdedijk@temse.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *