Politiezone dringend op zoek naar extra medewerkers

TEMSE/KRUIBEKE – Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de politiezone Kruibeke-Temse een feest om het personeel te bedanken voor hun inzet. Daarbij werden de nieuwe medewerkers voorgesteld en werden enkele anderen in de bloemetjes gezet voor jaren dienst.

“We hopen dat we dit jaar met een voltallig korps de uitdagingen die op ons afkomen kunnen aanpakken”, aldus korpschef Wim Pieteraerens. “Een aantal mensen verlieten het korps en de instroom van nieuwe medewerkers is niet altijd wat het moet zijn.”

We hopen dat de nieuwe regering werk maakt van een referent beleid, want tegenwoordig moeten alle politiezones zitten smeken om nieuwe medewerkers. We hebben onlangs met een fast-track procedure reclame gemaakt en daar kwam enorm veel respons op van mensen die bij de politie willen werken. Enkel de procedure hiervoor duurt veel te lang en daardoor worden vele ontmoedigd.”

Binnenkort worden de werken aangevat voor de uitbreiding van het hoofdcommissariaat op de site de Zaat.
“Na jaren onderhandelen heeft de gemeente eindelijk geld vrij gemaakt voor de uitbreiding van het politiegebouw”, klonk het bij de korpschef. “Om in orde te zijn met de huidige wetten en regels is zo’n uitbreiding hoognodig.”

Korpschef Wim Pieteraerens (staand 2e van links) met enkele nieuwe medewerkers en agenten en commissariaatspersoneel

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *