En alweer knalt een vrachtwagen tegen veiligheidsportiek Scheldebrug: “Ik riep nog dat hij moest stoppen”

Derde keer in een maand tijd trekt te hoge vrachtwagen stalen constructie Scheldebrug mee

BORNEM / TEMSE – Op donderdag 25 juli is het stalen hoogteportiek dat voor de oude Scheldebrug staat, voor de derde keer op een maande tijd, aangereden door een vrachtwagen die te hoog was geladen. Een tweede vrachtwagen die er ook was tegen geknald, reed achterwaarts en trok het portiek zo weer recht. Die trucker ging er onmiddellijk vandoor.

Donderdagmiddag was het opnieuw prijs aan de oude Scheldebrug. Een vrachtwagen, die net zijn lading was gaan lossen bij een bedrijf in Puurs, wou over de brug richting Waasland rijden. Maar de truck bleek hoger te zijn dan de toegelaten vier meter en knalde met bruut geweld tegen het stalen portiek. “Door klap was het hoogteportiek een dikke meter naar beneden getrokken en was er eigenlijk geen doorkomen meer aan voor de andere vrachtwagens. Toen ik de schade aan het bekijken was, zag ik plots een blauwe vrachtwagen op het linkse baanvak aankomen. Ik heb nog keihard geroepen dat hij moest stoppen, maar hij bleef rijden en botste met zijn cabine ook tegen de hoogtebegrenzer. Wellicht heeft hij te laat gezien dat het portiek lager hing”, vertelt de bestuurder die het ongeval veroorzaakte aangeslagen.

“Zijn vrachtwagen raakte bij de aanrijding zwaar beschadigd. Maar blijkbaar had de trucker geen geduld om te wachten. Plots zette hij zich in achteruit en trok zo de meegetrokken hoogtebegrenzer weer recht. De man maakte op het middenplein aan de brug rechtsomkeer en zette zijn rit verder richting Mechelen. Zonder te wachten, zonder zich kenbaar te maken. Plots was hij weg.” De politie spoor de trucker in kwestie wel op en gaat de beelden van de camera’s aan de brug grondig bestuderen.

Al meermaals gepasseerd

De Franse vrachtwagenbestuurder die het ongeval veroorzaakte kon maar niet begrijpen dat hij tegen de constructie was gereden. “Ik moet regelmatig in Puurs komen leveren. Ik ben al meermaals met mijn vrachtwagen over de brug gereden. Nooit was er enig probleem. Tot vandaag. Ik schrok me echt een bult dat ik ertegen ben gereden. Of ik niets gevoeld of gehoord heb bij mijn passage aan de mobiele hoogtebegrenzers, eerder op de N16? Totaal niets. Ik snap het totaal niet.” De trucker bleef ongedeerd, maar vooraleer hij zijn weg kon verderzetten, kwam een aannemer ter plaatse om de aangereden hoogtebegrenzer te verwijderen. De stalen dwarsligger werd weggehaald en nadien werd de rijbaan opnieuw opengesteld.

Tweede portiek

De verkeershinder bleef uiteindelijk beperkt. “Het geluk is dat er sinds twee weken een tweede stalen hoogteportiek voor de brug is geplaatst. Het aangereden exemplaar is weggehaald en zal eerstdaags worden vervangen tijdens de nachtelijke uren. Het tweede portiek vervangt nu het eerste. Zo moet het verkeer niet nodeloos over een brug worden geleid. Dat was ook de bedoeling van dat tweede portiek. Om bij aanrijdingen al te grote verkeershinder te voorkomen”, klinkt het.

De hoogtebegrenzers zijn er geplaatst omdat er momenteel schilderwerken worden uitgevoerd op de oude Scheldebrug. Arbeiders zitten er op stellingen rond de brug en men wil uiteraard koste wat het kost vermijden dat een te hoge vrachtwagen de stellingen meetrekt. De werken duren nog tot in november.
(Bron: HN/GVA – Theo Derkinderen)

Voor de derde keer ramde een vrachtwagen de veiligheidsportiek aan de Scheldebrug (Foto: (C) Facebook/Danny Van Gheem)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *