Buiten code rood, binnen blauw isolatiepak

TEMSE – Wie buiten zwetend en puffend aan het werk is, zal de werknemers die in koelafdelingen aan de slag zijn vast benijden. Dat is het geval bij konijnenslachterij Lonki in de TTS-site.

Daar vullen collega’s Stanny en Bart het diepvriesmagazijn vol met vlees. “Konijn is vooral populair in de winter. In de zomer hebben we tijd en plaats om onze voorraad bij te vullen”, vertellen ze.

De temperatuur in de koelafdeling zakt tot -29°C. “Op koude kan je je gelukkig kleden”, zegt Bart. En dus trekken ze een warme isolerende broek en vest aan, met muts en handschoenen vooraleer ze de diepvries ingaan. “Gelukkig hebben we hier veel afwisseling tussen bureauwerk en de koeling zelf. Zo blijft het steeds draaglijk. We zorgen er ook voor dat het meeste werk in de diepvries in de voormiddag gedaan wordt. Anders is het temperatuurverschil te groot wanneer je buitenkomt.”

Stanny en Bart vallen momenteel in voor hun collega die als vaste diepvriesmedewerker aan de slag is. “Hij zoekt momenteel warmere oorden op, hij is een maand op vakantie naar Turkije”, besluiten de mannen. (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Stanny en Bart duffelen zich steeds goed in vooraleer ze de diepvries ingaan (foto: Mattias Goossens)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *