Temse nam afscheid van CVO Temse

Drie CVO’s uit de regio fusioneren tot CVO Focus

TEMSE – Het einde van het schooljaar betekende tegelijk het einde van het CVO Temse in zijn huidige structuur. In het kader van de reorganisatie binnen het deeltijds onderwijs versmelten de 3 centra van onze regio tot 1 CVO onder de naam CVO Focus.

De fusie impliceert CVO Temse, CVO Leerstad (Lokeren, Hamme, Dendermonde, Lebbeke, Wetteren) en CVO Janitor (Sint-Niklaas, Beveren, Sint-Gillis-Waas). CVO Focus ressorteert onder het Gemeenschapsonderwijs.

De (druk bijgewoonde) proclamatie van CVO Temse op 27 juni ging gepaard met een waardig afscheid, gepresenteerd door de leerkrachten, met toespraken van directeur Marc Lamont en burgemeester Luc De Ryck, zelf oud-leraar aan de school.

Historiek

Van 1882 tot 1957 bestond in Temse een Adultenschool, een handelsschool voor volwassenen. Op initiatief van schepen van Onderwijs Fernand Schuerman startte het Gemeentebestuur in het schooljaar 1958-1959 met een officiële, gesubsidieerde, moderne handelsschool. De school evolueerde met haar tijd mee, breidde haar cursusaanbod uit en bereikte geleidelijk meer dan 2 000 cursisten per jaar. Een mijlpaal was de introductie van de computer in 1983-1984 onder impuls van schepen van Onderwijs Luc De Ryck en Bestuurscommissie-voorzitter Piet Coppieters.

De laatste jaren worden de volgende vakken gegeven: Informatica, Nederlands tweede taal, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Fotografie en Vrachtwagenchauffeur.

Directeur Marc Lamont en het lerarenkorps, met burgemeester Luc De Ryck, de schepenen Tineke Van Britsom en Patrick Vermeulen, gewezen schepen van Onderwijs en huidig gemeenteraadsvoorzitter Geert Vandersickel en de gemeenteraadsleden Raf Catthoor en Bert Bauwelinck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *