Minder ruiters voor paardenommegang door concurrerend ruitertornooi

TIELRODE – Voor de 247ste keer organiseerde de Confrerie St-Elooi de Paardenprocessie en -zegening in het centrum van Tielrode. Zowat 80 paardenliefhebbers waren afgezakt naar het Durmedorp.

Door de concurrentie met een ruitertornooi in de regio minder dan voorgaande jaren.

“Het is spijtig dat de Landelijke Ruiter Vereniging (LRV) net vandaag een tornooi in Moerbeke organiseert”, aldus Antoon Vermeir van de confrerie. Daarom lopen er geen ruiters mee in onze processie maar enkel individuele liefhebbers.”

De ommegang vertrok aan de St-Elooikapel aan de Antwerpse Steenweg en trok door het centrum waarna de zegening plaats vond aan de St-Jozefkapel, voor de gelegenheid met Eduard Janssens, rector van de Priester Poppekapel in Moerzeke, in afwezigheid van pastoor Raf De Loor.

Eregasten tijdens het evenement waren de leden van het broederschap ‘De Vrienden Van Eureloy‘ uit het Nederlandse Utrecht. Zij waren een heel weekend ter plaatse en werden zaterdag op het gemeentehuis ontvangen door schepen Hugo Maes (CD&V).

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *