Overlast in parkjes strenger aangepakt

TEMSE – Het gemeentebestuur belooft extra maatregelen te nemen tegen overlast in verschillende parkjes in het centrum. Er komt meer politietoezicht, maar ook jongeren en buurtbewoners wordt gevraagd om een oogje in het zeil te houden.

“We doen maximale inspanningen om de situatie onder controle te houden”
Burgemeester Luc De Ryck

Zowel vanuit Vlaams Belang als TESAMEN werd op de recentste gemeenteraad gepolst naar maatregelen tegen overlast in parkjes en speeltuinen. Raadslid Sylvia Rombaut (Vlaams Belang) maakte gewag van voorvallen van zinloos geweld en intimidatie in het Scheldepark en aan JOC De Nartist.

Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) bevestigde dat er recent een vijftal serieuze incidenten hadden plaatsgevonden.

“Er is daar inderdaad een bende actief. Daarom is er intussen al meer politietoezicht dan aanvankelijk gepland. Ondertussen is er ook een overleg geweest tussen de politie, de verantwoordelijke van het Vita Scheldebad en het gemeentebestuur. Samen met hen zullen we bepalen waar de geplande camera’s geplaatst worden. Op de recentste vergadering van de zonale veiligheidsraad hebben we ook beslist dat het parket nauwgezetter gevolg zal geven aan klachten en ook de Procureur Des Konings is op de hoogte van de moeilijkheden. Daarnaast zijn de daders ook geïdentificeerd. Een deel van hen zal samen met de ouders uitgenodigd worden op een gesprek met de gemeente en de politie. We zijn ons bewust van de ernst van de problemen, en we doen maximale inspanningen om de situatie onder controle te houden.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *