Nederlander wint op de helling van de Gelaagstraat

STEENDORP – De Wielervrienden van Steendorp organiseerden op zaterdag 18 mei een wielerwedstrijd voor nieuwelingen in het kader van het regelmatigheidscriterium van de Wase Scheldeboorden. Daarna konden ook de ‘gentlemen‘ uit groot-Temse rondjes afmalen met elke ronde de helling van de Gelaagstraat in het parcours.

De cyclingsite.be publiceerde een verslag van de nieuwelingenkoers:

In het Oost-Vlaamse Steendorp werd er gestart met 76 nieuwelingen op een mooi maar selectief parcours. In een spurt met 4 was de Nederlander Roan Konings de snelste. Kiandro Baetens en Stef Janseghers werden 2 en 3. Het is voor de tweedejaars zijn 5e zege van het seizoen.

“Het parcours was interessant omdat de finish heuvel op liep. Vanaf het begin van de wedstrijd voelde ik dat ik goeie benen had. Zowat 50kilometer voor het einde besloot ik aan te vallen op het heuveltje. Ik kreeg drie anderen mee. Onze voorsprong liep al snel uit, drie rondes voor het einde hadden we meer dan 1:30 seconden voorsprong. In de laatste ronde wilden ze bij mij in het wiel naar de sprint gaan. Daarom begon ik als eerste aan het heuveltje. Degene achter mij trapte zijn ketting door waardoor ik al vroeg de sprint aanging. Maar toch won ik de sprint nog en het bergklassement.”

Klik hier voor meer foto’s van fotograaf Peter Perdaen

De top 3 van de nieuwelingenkoers (C) Peter Perdaen)
De top 3 van de wedstrijd voor gentlemen van groot-Temse (C) Peter Perdaen)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *