In Memoriam: Gerald Pepermans (Temse), drummer van de legendarische The Jokers

TEMSE/BORNEM – Op 17 april overleed plotseling, in zijn woning in Bornem, Gerald Pepermans (°Temse, 1945), één van ‘s lands beste drummers ooit (kampioen van België, juniors, 1959). Als drummer van The Jokers was hij één van de grondleggers van de Belgische rockmuziek. The Jokers (1959-1971) concentreerden zich vooral op gitaarmuziek en kenden internationaal succes (tot in Japan).
The Jokers in hun gloriejaren (Gerald = tweede van rechts).

Gerald schreef mede geschiedenis als verdediger (stopper) van KSV Temse.

In zijn geboortedorp zal hij ook voor altijd geïdentificeerd worden met café ‘De Ster’, herberg die hij in het spoor van zijn vader jarenlang met zijn echtgenote, Monique Cools, leidde.

De uitvaartplechtigheid op 24 april in centrum De Ruyte (Temse) werd bijgewoond door een 100-tal familieleden en vrienden, waaronder alle oud-leden van The Jokers (Jos Clauwaerts, Jos Raes, François De Boeck, Danny Fisher…) en meerdere spelers van KSV Temse (Benny Foubert, Daniël Van Hoeylandt…). Ook burgemeester Luc De Ryck was aanwezig.

Tijdens de stijlvolle plechtigheid werd muziek van The Jokers afgewisseld met favoriete muziek van Gerald. Zijn zonen Glenn en Clint hielden ontroerende toespraken. De plechtigheid eindigde met filmopnamen van Gerald als drummer. De 9 LP’s van The Jokers waren tentoongesteld.

De foto van het rouwprentje van Gerald Pepermans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *