Familie Guiette komt kijken naar schilderijen van Jules Guiette (1852-1901) op het gemeentehuis

TEMSE – Op de eerste verdieping van het gemeentehuis (Markt) etaleert het gemeentebestuur het kruim van zijn kunstwerken, zowel van de hand van Temsese artiesten als van kunstenaars die Temse als onderwerp kozen.

In deze laatste categorie neemt Jules Guiette (1852-1901) een bevoorrechte plaats in. Deze eminente Antwerpse kunstschilder borstelde meermaals de skyline van Temse en 2 van zijn prachtige schilderijen hangen op de eerste verdieping van het gemeentehuis: het grootste in de inkomhal, het andere in het kabinet van de burgemeester.

Toen burgemeester Luc De Ryck vernam dat er een naamgenoot in Temse woonde, nodigde hij de familie uit om een kijkje te komen nemen. En dat gebeurde op woensdag 10 april. Véronique Guiette bracht (vergezeld van haar 2 zoontjes), vertegenwoordiger van de 5de generatie, een bezoek aan het gemeentehuis en genoot van het werk (en hun ereplaats) op het gemeentehuis. Uiteraard werden meerdere foto’s aan het familiearchief toegevoegd.

Véronique Guiette met burgemeester Luc De Ryck…
…en haar 2 zoontjes

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *