Geen vergunning meer: helft van de bushokjes dreigt te verdwijnen

TEMSE – Het raamcontract tussen de gemeente en Clear Channel is niet verlengd. Daardoor dreigt de helft van het aantal bushokjes te verdwijnen. Er wordt eerstdaags een gunning uitgeschreven om een nieuwe partner te vinden voor de plaatsing en het onderhoud.

Momenteel staan er in groot-Temse nog meer dan vijftig bushokjes, maar als er geen nieuwe partner wordt gevonden dreigt de helft daarvan te verdwijnen. Dat meldde schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) na een tussenkomst op de gemeenteraad van Pascal De Dycker (TESAMEN). Hij vroeg zich af wat er gebeurd was met de bushokjes aan de Duivenhoek in Elversele, die sinds de heraanleg van de N41 verdwenen zijn.

“Tijdens de werken werd de bushalte steeds verplaatst, en nu zijn er geen schuilhokjes meer geplaatst. Er waren nochtans overdekte bushaltes belooft, maar die staan er vijf maanden na de werken nog steeds niet. Schoolgaande jeugd moet dus in weer en wind wachten op de bus.”

De schepen erkende de problemen.

“Er zijn in dit dossier meerdere problemen geweest. Ten eerste heeft de aannemer de bushokjes bij de start van de werken afgebroken en zijn die sindsdien verdwenen. We hebben aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) doorgegeven dat er opnieuw schuilhokjes moeten komen. Daarvoor wordt nog deze maand een plaatsbezoek georganiseerd om de precieze locatie van de bushokjes te bepalen. Als gemeente kunnen we dat niet bepalen, want AWV is de wegbeheerder. Wel zullen we in afwachting van de plaatsing een tijdelijke oplossing voorzien door een bushokje van de weinig gebruikte halte aan de Hogenakkerstraat naar de Duivenhoek te verplaatsen. Bij onze groendienst staat ook nog een bushokje dat mits de nodige herstellingen gebruikt kan worden.”

Een tweede probleem dreigt ook voor de rest van de bushokjes in de gemeente.

“Clear Channel heeft het raamcontract met de gemeente niet verlengd. Zij staan in voor het onderhoud en de plaatsing van de helft van de bushokjes op ons grondgebied. Daar zijn discussies over geweest, want wij zouden die hokjes ofwel eigenhandig moeten overnemen ofwel samenwerken met De Lijn. Beide opties brengen heel wat kosten met zich mee. Daarom gaan we een gunning uitschrijven om een nieuwe partner te zoeken die net als Clear Channel instaat voor het onderhoud en de plaatsing van de hokjes, in ruil voor reclameruimte op de hokjes. We hopen dat daar een particulier bedrijf op intekent.”

(Bron + foto: HN/GVA – Mattias Goossens)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *