Boomplanting voor geboortebossen in Elversele en Tielrode

ELVERSELE/TIELRODE – Zaterdag 23 maart werden weer boompjes aangeplant voor het geboortebos in Elversele en Tielrode. In beide gemeenten vlakbij de nieuwe ringdijk.

“Ieder jaar opnieuw geven we vanuit het gemeentebestuur aan de ouders met kinderen de gelegenheid om een geboorteboom aan te planten en dit in alle deelgemeenten”, aldus Hugo Maes (CD&V), schepen van Natuur & Groen. “We kozen in Elversele bewust voor de leeftijd van 3 jaar, omdat ze op zo’n leeftijd dit gebeuren meedragen. Zo kunnen ze op gepaste tijden komen kijken naar hun boom.

“Ieder jaar opnieuw kunnen we in Elversele rekenen op de medewerking van de Gezinsbond en de KWB Elversele, Zij zetten mee hun schouders onder dit gebeuren. In Tielrode gebeurd de boomplanting in samenwerking met milieuwerkgroep Ons Streven en de Gezinsbond.”

In Elversele waren 8 ouders op de afspraak. De voorzitter van de Gezinsbond van Elversele Eric Jaspers was teleurgesteld dat maar acht van de vijftien ouders ingegaan waren op de uitnodiging om een boompje te planten.

In Tielrode gingen 20 ouders in op de uitnodiging van het gemeentebestuur om een boompje te planten.
Gert Hooftman voorzitter van milieuwerkgroep Ons Streven gaf meer uitleg over de te planten boompjes waarna schepen Hugo maes de aanwezigen welkom heette namen het gemeentebestuur. Nadat men de nodige uitleg kreeg hoe een boompje te platen konden de ouders zelf aan de slag.

De Gezinsbond zorgde nadien voor spijs en drank. Er werd onder meer verse soep en cake aangeboden.

Meer foto’s van boomplanting Elversele, klik hier 
Meer foto’s van boomplanting Tielrode, klik hier 

In Elversele werden 8 boompjes geplant
In Tielrode gaf Gert Hooftman uitleg over de te planten bomen

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *