Open VLD Temse zet 2019 in met nieuwjaarsontbijt

Vice-premier Alexander De Croo vervangt aangekondigde eregast minister Philippe De Backer
TEMSE/ELVERSELE – Naar goede traditie zetten de liberalen van Temse op de tweede zondag van januari het nieuwe jaar in met een overheerlijk totaal zelf verzorgd nieuwjaarsontbijt in de Emiel Naudtszaal te Elversele. Aangekondigde eregast Philippe De Backer, minister van Digitalisering, Telecom en Post moest op het laatste moment afzeggen wegens de Proximus-actualiteit. Hij werd vervangen door Vice-premier Alexander De Croo.

Invloed taande
Jong VLD-voorzitter Gert Poppe was de gastheer van dienst en wenste de 130 aanwezigen een gezond, ambitieus en succesvol jaar toe. Hij leidde ook Open Vld voorzitter Philippe Heyvaert in die naast de obligate wensen even terugblikte op het voorbije jaar.

“Open Vld Temse heeft op 14 oktober 2018 de verkiezingen gewonnen. Na jarenlange liberale hoogconjunctuur in Temse hadden we het de voorbije jaren in de oppositie moeilijk. Onze invloed taande, onze standpunten werden overgenomen door anderen. Kortom, het was geen gemakkelijke periode”, aldus Philippe Heyvaert.

Veel goesting
“Ons continue harde werk, constante steun van de ‘oude garde’, die tegelijkertijd ruimte gaf aan een sterk vernieuwde ploeg met nieuwe ideeën én een positieve campagne hebben ons opnieuw aansluiting doen vinden bij winst en bestuursdeelname. Dus aan ons om in de pas geïnstalleerde CD&V/N-VA-Open Vld-coalitie hét verschil te maken en de vernieuwing uit te dragen met onze schepenen Wim Van Rossen en Patrick Vermeulen, raadsleden Bart Van Geyt en Heidi Bauer, lid bijzonder comité sociale dienst Cindy Cornet en de hele bestuursploeg die als één groep het werk van Open Vld zal uitdragen.”

De voorzitter rekent hierbij ook op de steun van de liberale sympathisanten en beweging in Temse.

“Ik heb mijn bijdrage geleverd, erfde de partij op een dieptepunt in juni 2013 en samen met mijn bestuursploeg en mandatarissen heb ik de partij terug op de rails gekregen. De opvolging is verzekerd met het enthousiaste bestuur dat we nu hebben, jongelui die met veel goesting Jong VLD opnieuw boven de doopfont zullen houden en enkele nieuwelingen die op de bestuursdeur kloppen.”
“Aangezien ik nieuwe professionele uitdagingen aanga die niet combineerbaar zijn met een politiek engagement, zal ik me bij de interne bestuursverkiezingen van oktober 2019 niet opnieuw verkiesbaar stellen als afdelingsvoorzitter, ander en beter”, verraste Philippe Heyvaert enigszins zijn toehoorders.

Vanwege het bestuur kreeg Philippe een magnumfles champagne “Die hij op een geschikt moment maar eens moet ledigen om mooie herinneringen aan Open Vld Temse boven te halen”, klonk het. Wat op algemeen applaus werd onthaald.

Vice-premier Alexander De Croo verving Philippe De Backer, minister van Digitalisering, telecom en Post, omdat deze laatste omwille van de Proximus-actualiteit naar de Zevende dag op de VRT moest.

Alexander De Croo blikte ook tevreden terug op de sterke liberale resultaten in 2018 dat voor hem de basis vormt om opnieuw sterke resultaten neer te zetten bij de Europese, federale en regionale verkiezingen in mei van dit jaar. Hij vindt dat de liberale met fierheid het gevoerde beleid van de voorbije jaren kunnen verdedigen van belastingvermindering, koopkrachttoename, creatie van nieuwe jobs en concurrentieversterking en een streng maar rechtvaardig asiel en migratiebeleid. De mannelijke hocky-ploeg vatte tijdens het wereldkampioenschap volgens hem perfect de uitdaging van hun team samen: “we hebben al zilverwerk voldoende, het is tijd voor goud!”. Ambitie hebben en tonen mag. Het is tijd om opnieuw richting koppeloton op te rukken. Daarom wenste hij iedereen en de liberalen een ‘2019 boordevol ambitie!’.

Alvorens het ontbijtbuffet voor de 130 hongerige aanwezigen te openen huldigden de Vice-Premier en de afdelingsvoorzitter uitgetreden gemeenteraadslid Eddie Gosselin.

“Eddie was 18 jaar hét gezicht van het ‘sociaal liberalisme’ in Temse, ook voor heel Temse gekend als het vriendelijke, hulpvaardige gezicht van de liberale mutualiteit”, stelde Heyvaert. “Gezondheidsredenen noopten hem er toe niet meer deel te nemen aan de laatste campagne van oktober laatsleden. Alexander De Croo bewierookte de zichtbaar aangedane Eddy met het voorlezen en overhandigen van een door voorzitter Gwendolyn Rutten getekende Oorkonde.

Meer foto’s, klik hier

Klik hieronder door

Tekst oorkonde:

Wegens tomeloos en ongebreideld engagement voor de Vlaamse liberalen, een onvermoeibare voortrekker in de nooit aflatende strijd tegen onrechtvaardigheid,
Een geweldige steun en toeverlaat voor de partij, haar mandatarissen, militanten en sympathisanten,
Door het liberale gedachtegoed te koesteren en uit te dragen, steeds strevend naar een betere samenleving voor elk individu,
Heeft de heer Eddie Gosselin Open Vld verrijkt met passie, moed, doorzettingsvermogen en grenzeloze inzet.
Het is dan ook een bijzondere eer om namens alle leden onze erkentelijkheid te laten blijken. Aan een persoon met een groot hart, een voorbeeld voor ons allen, reik ik namens Open Vld deze oorkonde voor bijzondere verdiensten uit aan de heer Eddie Gosselin.”

Een gedachte over “Open VLD Temse zet 2019 in met nieuwjaarsontbijt”

  1. Proficiat voor je jarenlange inzet. Steeds vriendelijk. Een aangenaam persoon.
    Was een toffe collega in de gemeenteraad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *