Fotografe Lucille Feremans ontvangt ‘Lifetime Achievement Award’

TEMSE – Beroepsfotografe Lucille Feremans heeft gedurende meer dan vier decennia een indrukwekkende carrière verwezenlijkt op gebied van Portret- en Fine Art fotografie. Nu is ze daarvoor beloond door vzw Studio, de belangrijkste vereniging van beroepsfotografen.

Op maandag 14 januari 2019 ontving zij een Lifetime Achievement Award. Hiermee wil de Studio Lucille Feremans lauweren voor haar ganse oeuvre en haar jarenlange inzet voor het promoten van de Belgische fotografie.

Alles begon begin jaren 70 in de platen- en fotozaak van haar moeder waar zij haar overleden vader opvolgde als fotograaf. Daar portreteerde zij Vlaamse zangers o.a. Will Tura, Jimmy Frey…Zij werd een echt expert in haar vak.

Samen met haar man, Eddy Stockmans lichtadviseur, baten zij van 1975 tot op heden een ruime fotostudio annex fotogalerij uit in de Akkerstraat te Temse.

Haar vele creaties vielen meermaals nationaal en internationaal in de prijzen. Zij werd gevraagd voor haar Masterclasses, van Noorwegen tot Spanje, van Ierland tot Japan. Diverse vaktijdschriften publiceerden haar werk.

Zij is één van de weinige Belgische fotografen wiens werk deel uitmaakt van de Polaroid Collection in Boston. Haar fotocollages Splitographys (1987) zijn opgenomen in de kunstverzamling van de Verbeke Foundation in Stekene.

Zij slaagt er telkens in haar beelden een zweem van mysterie en verleidelijke onvoorspelbaarheid mee te geven. Feremans wordt op reguliere basis gevraagd als Internationaal jurylid voor belangrijke Internationale wedstrijdbeoordelingen.

Lucille Feremans heeft meer dan 40 individuele tentoonstellingen gerealiseerd in België, Europa en Japan. In 2014 publiceerde zij haar fotoboek ‘WATCH ME ‘ met een inkijk tot de meest memorabele creaties uit de series Naga, Nudes, Polaroid Works,Talking Hats en Velata.

www.feremansgallery.be

Lucille Feremans samen met echtgenoot Eddy Stockmans en Luc Peeters van vzw Studio

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *