Extra veegmachine voor Temsese Milieudienst

TEMSE – Op woensdag 19 december mocht Hugo Maes – schepen voor Groen en Natuur – de sleutels in ontvangst nemen van de nieuwe borstelveegmachine ‘MC 210 Flex’ van het merk ‘Mathieu’. Franky De Graeve – schepen voor Leefmilieu – de motor en bezieler achter de actie ‘Schoon Temse’ was verontschuldigd.

Deze overhandiging ging symbolisch door op het plein aan de hoofdingang van AC De Zaat, Frans Boelplein 1 te Temse. Bij de overhandiging was ook de ganse milieuploeg aanwezig. De milieuploeg wordt gevormd door 8 personeelsleden, die dagelijks op het grondgebied van Temse actief zijn om ‘Temse proper te houden’. De aankoop kadert in het huidige milieubeleid waarbij het schoon houden van de gemeente tot één van prioriteiten behoort.

De levering van de veegmachine voor de gemeentelijke milieudienst werd door het college van burgemeester en schepenen toegewezen aan de firma Karel De Kegel nv. uit Erpe-Mere. Het gemeentebestuur koos voor een compact en wendbaar toestel, geschikt voor het schoonvegen van de dorpscentra, fiets- en voetgangerszones. De machine is uitgerust met een derde borstel waarmee onkruid kan verwijderd worden.

Voortaan worden in Temse, volgens een vastgestelde route, twee borstelveegmachines ingezet: de nieuwe veegmachine ‘Mathieu MC 210 Flex’ en de huidige veegmachine ‘RAVO 540 STH’, geleverd in 2014.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *