Vlaams geld voor heraanleg van kruispunt N16/Hoogkamerstraat

Ook vernieuwing van brug over de E17 in de Hoogkamerstraat krijgt Vlaamse subsidies.

TEMSE – De investeringen van de Vlaamse Regering in Mobiliteit liggen deze regeerperiode 33 procent hoger dan in de vorige regeerperiode en dat wordt ook voelbaar in Temse. Het Geïntegreerd Investeringsplan (GIP) van Vlaams minister Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) bevat ook goed nieuws voor de mobiliteit in onze gemeente.

“Onze regio heeft nood aan deze nieuwe investeringen in infrastructuur”, zegt Lieve Truyman van N-VA Temse. “We willen het aantal verkeersdoden terugdringen en de economische ontwikkeling alle kansen geven door te investeren in goede verbindingen voor alle weggebruikers. N-VA Temse heeft gepleit voor het aanpakken van een conflictvrij kruispunt op de N16 waardoor er tevens ook minder filevorming zal zijn rond het kruispunt en er is eveneens geijverd voor een veiliger fietspad op de brug van de E17 in de Hoogkamerstraat richting Sint-Niklaas. We hebben die dossiers ook aangekaart in Brussel bij minister Weyts”.

Het Geïntegreerd Investeringsplan (GIP) is één lange lijst van belangrijke investeringen in de toekomst van Vlaanderen. Ook voor Temse zit er goed nieuws in:

1) € 1 875 000 is goedgekeurd en gereserveerd voor de heraanleg van het kruispunt Hoogkamerstraat – N16
2) € 500 000 is goedgekeurd en gereserveerd voor de vernieuwing van de brug in de Hoogkamerstraat over de E17 met de aanleg van een veilig fietspad.

Dit sluit aan bij het realiseren van een veiliger en vlottere fietsverbinding tussen Temse en Sint-Niklaas.

“Dit is belangrijk voor Temse”, stellen Lieve Truyman en Koen Daniëls tevreden vast. “Deze investeringen gaan een voelbaar verschil maken”.

“Vlaanderen heeft nog nooit zoveel geïnvesteerd in Mobiliteit en dat is goed nieuws voor projecten die al lang op zich lieten wachten”, zegt Lieve Truyman schepen van mobiliteit van N-VA Temse, en Vlaams Parlementslid Koen Daniëls. “N-VA is al lang vragende partij om een conflictvrij kruispunt op de N16 met de Hoogkamerstraat te realiseren. Nu is er eindelijk een concreet perspectief”.

Het Geïntegreerd Investeringsplan (GIP) van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts voorziet € 2 miljard voor 2019. Alles samen gaat er in de hele regeerperiode (2014-2019) maar liefst € 9,7 miljard naar de entiteiten van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken – oftewel 33% meer dan in de regeerperiode 2009-2014, toen het ging om € 7,3 miljard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *