Vredesdag Diksmuide ook met een Temsese delegatie

TEMSE/DIKSMUIDE – De Vredesdag aan de IJzer – de 91ste bedevaart naar de Graven aan de IJzer- in Diksmuide van 10 november 2018 is door zo’n 200 mensen bijgewoond en stond in het teken van het einde van de Grote Oorlog een eeuw geleden. Schepen Geert Vandersickel (N-VA) en provincieraadslid Magda Haentjens (N-VA) waren aanwezig en legden bloemen neer aan het graf van de Gebroeders Van Raemdonck in de crypte aan de IJzertoren.
Schepen Geert Vandersickel (N-VA) en provincieraadslid Magda Haentjens (N-VA) aan het graf van de Gebroeders Van Raemdonck

 

Het was een serene plechtigheid met 3 aangrijpende evocaties van het “het gemis” vanop het thuisfront, de herdenking van de overledenen, samenzang van de Europese hymne en het Vlaamse Volkslied, gevolgd door de bloemenhulde aan de gesneuvelden en de Vlaamse IJzersymbolen.

De Vredesdag werd afgesloten met het slotevenement Floating Dreams.

Floating dreams is een kunstproject rond vrede en staat voor 70 witte kinderbeelden die de site rond de IJzertoren zullen bevolken. Elk kind heeft zijn of haar eigen ballon die de droom symboliseert van de kracht om een oorlogservaring achter zich te laten, en deze is bovendien uniek ingekleurd door kunstenaar Kamagurka. Elk beeld verwijst naar een conflict dat de afgelopen 100 jaar plaatsvond of nu nog plaatsvindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *