Ski – en Bootclub de Durme heeft nieuw clubhuis

TIELRODE – Ski- en Bootclub de Durme nam een nieuw clubhuis in gebruik, gerealiseerd met eigen financiële middelen. De club kijkt ook naar de toekomst door jongeren in de werking van de club te betrekken.

“Samen met het 35-jarig bestaan van onze club vieren we vandaag de opening van ons nieuw clubhuis”, aldus voorzitter Ronny De Kerf. “We waren ontheemd door de sluiting van café Ons Streven waar we ons lokaal hadden, en daarom groeide het idee om zelf een clubhuis te bouwen. Dankzij het gemeentebestuur dat ons heel goed geholpen heeft en de gronden aankocht, konden we dit nieuwe stekje realiseren. Sinds de oprichting van onze club gingen we steeds erg zuinig om met onze financiën en zo konden we een spaarpotje aanleggen waarmee de bouw kon gerealiseerd worden.

Ski – en Bootclub de Durme werd begin jaren tachtig opgericht door Jos Mariman en Alois De Kerf en telt momenteel zowat 160 leden.

“We zijn bijna heel het jaar actief”, stelt de voorzitter. “Van eind april tot eind oktober. Het is niet zo dat we rondvaren van het ene terras naar het andere. We zijn vooral op het water actief met waterskiën en de daarbij horende disciplines. Alle medewerkers doen dat op vrijwillige basis maar we hebben wel een vaste kern. Al onze trainers zijn gebrevetteerd en ook jeugdwerking is erg belangrijk. Men kan bij ons terecht vanaf acht jaar en onze oudste leerling die we ooit hadden was 70. Ieder jaar proberen we jongeren bij onze werking te betrekken omdat we graag nog langer dan 35 jaar willen blijven bestaan. We deden deze investering niet om dan volgend jaar te stoppen, we hebben bij onze club wel degelijk een lange-termijn-visie.”

Voorzitter Ronny De Kerf (vooraan midden) met het bestuur van de club aan het nieuwe clubhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *