Nieuwe fietssnelweg Elversele-D’Monde (N41) officieel ingereden

TEMSE/HAMME/DENDERMONDE – Dinsdagnamiddag 11 september openden het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) en de eregasten de burgemeesters van Temse, Hamme en Dendermonde de nieuwe fietssnelweg Elversele-Dendermonde langsheen de N41.

Nieuwe fietssnelweg langs de N41 in gebruik

De nieuwe fietssnelweg langs de N41 is maandag 10 september, in gebruik gegaan.

“Wie met de fiets naar school of het werk wil, kan vanaf nu rekenen op een comfortabele en veilige rit van Elversele over Hamme tot in Dendermonde”, aldus Irene van der Craats van Wegen en Verkeer (W&V) Oost-Vlaanderen. “Op woensdag 12 september gaat de westelijke ventweg van rotonde Duivenhoek dicht voor heraanleg. Fietsers maken gebruik van de nieuwe fietssnelweg.”

Drie burgemeesters op nieuw fietspad

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de burgemeesters van Hamme, Temse en Dendermonde gaven alvast het goede fietsvoorbeeld en kwamen de gloednieuwe fietssnelweg vanmiddag even uittesten.

Nieuwe fietssnelweg en aangepaste kruispunten

“Om de veiligheid van de fietsers maximaal te garanderen, werd het acht kilometer lange dubbelrichtingsfietspad afgescheiden van de N41”, stelt van der Craats. “Daarnaast maakte AWV ook werk van de herinrichting van vijf kruispunten in Hamme, zodat de fietsers er veilig kunnen oversteken. Ook twee fietsoversteken, één over de Dendermondsesteenweg en één over de N41 naar Zwaarveld, zorgen voor extra veiligheid.”

Heraanleg ventweg rotonde Duivenhoek

De werken voor de heraanleg zitten ondertussen ook in de laatste fase.

“Op woensdag 12 september begint de heraanleg van de westelijke ventweg aan de rotonde Duivenhoek”, klinkt het. “De ventweg is afgesloten tot eind september. De N41 is bereikbaar via de noordelijke ventweg en rotonde Kettermuit. De Mirabrug is tijdelijk niet bereikbaar via de ventweg, fietsverkeer maakt gebruik van het nieuwe dubbelrichtingsfietspad en de Biezestraat. In de komende maanden werkt het agentschap ook verder aan de twee bruggen over de Schelde en de Durme.”

Er wordt al heel wat gebruik gemaakt van de nieuwe fietsverbinding
vlnr: De drie burgemeesters: Herman Vijt (Hamme), Piet Buyse (Dendermonde) en Luc De Ryck (Temse) mochten de gloednieuwe fietssnelweg inrijden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *