Herinrichtingsplannen openbaar gedeelte Wilfordkaai in opmaak

Overname betaalparking door de gemeente nog niet voor morgen

Tijdens de laatste gemeenteraad vroeg oppositieraadslid Bert Bauwelinck hoever de plannen staan voor de herinrichting van het openbaar gedeelte van de Wilfordkaai. De bevoegde schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) vertelde dat het tekenbureau en de gemeentelijke Mobiliteitsdienst momenteel bezig zijn met het tekenen van de herinrichtingsplannen.
Van aan het middenpleintje, tot aan de Conciensestraat, richting scheldebrug wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd

“Er zijn daar inderdaad al stappen gezet om de herinrichting en het circulatieplan voor de Wilfordkaai in detail uit te tekenen”, aldus Lieve Truyman, schepen van Mobiliteit.

Wat het circulatieplan betreft, daar liggen de grote lijnen vast.

“Als men van het rondpunt van de Kasteelstraat komt blijft in de Conciensestraat dubbelrichtingsverkeer van toepassing”, legt de schepen uit. “In de Nijsstraat wordt, in de richting van de Markt, éénrichtingsverkeer ingevoerd. Omdat dit een brede straat is, kunnen daar extra parkeerplaatsen langs beide zijden gecreeërd worden.”

Het deel van de Wilfordkaai van aan de Markt tot aan de Priester Poppestraat blijft dubbele richting.

“Maar van aan het middenpleintje tussen de horecazaken tot aan de Conciensestraat wordt ook éénrichtingsverkeer ingevoerd, in de richting van de scheldebrug. Dit om de conflictsituatie aan de kruising van de Wilfordkaai en de Nijsstraat definitief op te lossen.”

In totaliteit zal er op de Wilfordkaai ook een zone 30 ingevoerd worden.

De Nijsstraat wordt éénrichting naar de Wilfordkaai toe

Hoe het huidige graspleintje gaat ingericht worden is nog niet duidelijk.
“We wachten af hoe de plannen er gaan uit zien, dat pleintje kan een andere invulling krijgen maar in ieder geval moeten evenementen zoals Temse in De Wolken daar in alle comfort kunnen doorgaan. Er kunnen op de middenpleintje bijvoorbeeld ook fietsenstallingen gecreeërd worden.”

De timing voor de werken is nog niet bekend.

En wat met de overname van de betaalparking ?

“Er zijn de voorbije weken gesprekken geweest met de concessiehouder om de tarieven van de betaalparking op de Wilfordkaai gelijk te schakelen met die van de gemeente”, klinkt het bij de schepen van Mobiliteit. “Dit zou een meerwaarde zijn voor de gemeente. Maar tot mijn spijt wil hij daar niet op in gaan. Later zijn er dan nog enkele gesprekken geweest over een eventuele overname van de parking door de gemeente maar die gesprekken zijn afgesprongen omdat ‘het water tussen de gemeente en de concessiehouder veel te diep is.”

De Mobiliteitsdienst maakt momenteel werk van de herinrichtingsplannen voor het openbaar domein aan de Wilfordkaai

Een gedachte over “Herinrichtingsplannen openbaar gedeelte Wilfordkaai in opmaak”

  1. De Politie Van zone Kruibeke Temse stellen anders alles in het werk om de auto’s op de betaalparking te krijgen Zo als vrijdag markt dag lopen ze rond om toch maar BOETES te kunnen uitschrijven;Staat u in de week daar geparkeerd ? Niets aan de hand ! maar staat u de vrijdag op de zelfde plaats DEN BOEK OP HE ;Zeer goed voor de Markt kramers op den duur loopt er niemand meer op de markt ;MET DANK AAN DEPOLITIE !!!!!!!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *