Postbodes voeren actie tegen werkdruk

TEMSE – De postbodes van het verdeelcentrum van Bpost in Temse legden deze ochtend spontaan het werk neer. Daardoor werden er in Temse en in Kruibeke géén pakjes en reclame rondgedragen. De kranten werden wel bedeeld.

Al maanden klagen de postbodes over de stijgende werkdruk en het nijpende personeelstekort. Zowat 30 van de 40 postbodes namen deel aan de actie.
“We moeten al maanden werken met 4 of 5 mensen minder in de organisatie”, aldus ACV vakbondsafgevaardigde Patrick Van Den Berghe.” “Men rekent steeds meer op de goodwill van het personeel maar het vat is vol.”

Met de actie wil men een signaal geven aan de directie dat er dringend personeel moet worden aangeworven.

“We moeten dringend rond de tafel zitten met de directie om tot pasklare oplossingen te komen”, klinkt het. “Zodat de organisatie goed werkt en het personeel enthousiast komt werken en ook blijft. Want ondanks de inspanningen die Bpost levert zien we dat het moeilijk blijkt om personeel te vinden.
Als de gesprekken tot een akkoord leiden wordt dat morgenochtend (donderdag 31/05 red.) aan het personeel bekend gemaakt. Dan wordt er beslist of er verder gestaakt wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *