Drie projecten bekroond voor tijdelijk gebruik ISA-site

Tijdens druk bijgewoonde infomarkt
TEMSE – Over en op de ISA-site (= school en klooster, hoek P.Boel/Gasthuisstraat) vond op zaterdag 15 mei een infomarkt plaats. Enkele honderden belangstellenden maakten kennis met het Masterplan én het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) dat op basis daarvan zal gemaakt worden.

Bij de start van de infomarkt werden de geldprijzen uitgereikt aan de 3 geselecteerde winnaars van de oproep tot het indienen van zelf te organiseren evenementen op de site in 2018-2019.

Burgemeester Luc De Ryck verwelkomde de belangstellenden en schetste de ingrijpende werken die de komende jaren op en rond de site zullen plaatsvinden, inclusief de nieuwbouw van wzc De Reiger en van het ziekenhuis. Aansluitend lichtte schepen Vandersickel de oproep toe die door Interwaas en het gemeentebestuur werd gelanceerd om in 2018-2019 tijdelijke activiteiten op de site te organiseren, in afwachting van de realisatie van het project. Van de 22 voorstellen werden er 12 weerhouden en allicht zullen en er een 9-tal effectief plaatsvinden. De 3 beste niet-commerciële projecten werden beloond met een geldprijs van 500 euro elk.

De projecten werden toegelicht door een vertegenwoordiger van de indieners:

– Karin Vandergeeten (gratis naaiatelier De Knop), aanknopingspunt voor nieuwe sociale contacten en naaivaardigheden voor vrouwen met weinig mogelijkheden om opleidingen te volgen,

– Theo Baeke (Oxfam-Wereldwinkel): groot Fair Trade-ontbijt voor alle scholen van Temse,

– Jan Van Gulck en Amin Rahouti: kunstatelier en workshops, met de bedoeling zoveel mogelijk kunst en creativiteit binnen het bereik van zoveel mogelijk mensen te brengen

Het eerste project dat op de site (in oude schoollokalen) plaatsvindt, is de eindejaarstentoonstelling van de Academie en Vaktekenschool eind juni.

Meer foto’s, klik hier

De drie winnaars die geldelijke steun krijgen om hun initiatief op de sita van ISA te realiseren: Karin Vandergeeten (2e van links – van gratis naaiatelier De Knop – met 2 medewerksters), Jan Van Gulck & Amin Rahouti van Kunst Zonder Grenzen en Theo Baeke van de Wereldwinkel
V.l.n.r. namens Interwaas: Shana Poppe, Griet Boodts, Jolien Van Ryckeghem en directeur Bart Casier, burgemeester Luc De Ryck (CD&V), Theo Baeke, Karin Vandergeeten, Jan Van Gulck, Amin Rahouti en schepen Geert Vandersickel (N-VA).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *