Moedige stappers trotseren regenweer voor Heilige Amelberga

TEMSE – Zowat 80 moedige stappers trotseerden op Pinkstermaandag het regenweer voor de Wegom, een bedevaart van 23 kilometer langs de grenzen van de vroegere parochie Temse, met negen kapelletjes: Acht ter ere van de Heilige Amelberga, één ter ere van O.L. Vrouw van Zeven Weeën.

De tocht wordt drie keer per jaar georganiseerd. Op de zaterdagnamiddag voor Pinksteren, op Pinkstermaandag, in alle vroegte (4.30u.), en op de zaterdagnamiddag voor de laatste zondag van september. Het is enkel op Pinkstermaandag dat de relikwieën van de Heilige Amelberga worden meegedragen.

Door het regenweer werd de processie op het einde van de bedevaart, met de kerkelijke notabelen, de Sint-Amelbergagilde en enkele muzikanten van Harmonie Orkest Temse, richting Onze Lieve Vrouwekerk wel afgelast.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *