Okra Elversele en KWB Elversele bijten de spits af bij de Elverseelse Feesten.

Feesten ook dit jaar verdeeld over twee weekends
ELVERSELE – Sinds een tiental jaren slaan een aantal verenigingen de handen in elkaar om samen de Elverseelse Feesten vorm te geven tijdens de laatste weekends van mei.
Het programma van de Elverseelse Feesten

Sportvelden Meersstraat
Het eerste weekend, op zaterdag 19 mei, organiseert Okra Elversele het Elverseels kampioenschap petanque op de petanquevelden aan het sportterrein in de Meerstraat te Elversele.

Diezelfde namiddag is er de KWB Jogging. Dit is een vaste waarde in het Falos Joggingscriterium en wordt voor de 23ste keer gelopen door de straten van Elversele. De start en aankomst is eveneens op het voetbalveld in de Meersstraat.

Tijdens de twee weekends is er een tentoonstelling van curiositeiten (Windmolens uit het Waasland van Yolande Vandenbossche en oude postkaarten van Elversele en Tielrode van verzamelaar Ronny De Keyser) n de Emiel Naudtszaal.

Op dezelfde locatie, in de Emiel Naudtszaal, is er ook de Forzafuif op vrijdagavond 25 mei.

Zaterdag 26 mei wordt gestart met een rommelmarkt, optredens van de Koninklijke Harmonie Sinte-Ceciliakring en de Brosius Band en Gehoorzaamheidsdemonstraties van Hondenclub Lucky Dog.

Zondag 27 mei is er een oldtimertentoonstelling en – rondrit met afsluitende BBQ.

Sigmawerken
Door de aanleg van het ontpolderingsgebied Groot-Broek in Elversele zal deze KWB – Jogging de laatste sportieve gebeurtenis zijn op het huidige voetbalterrein.

“De ringgracht begint op de doellijn en zorgt ervoor dat het voetbalplein niet meer kan gebruikt worden voor verdere competitie”, aldus Hugo Maes (CD&V), schepen van Natuur & Groen. “Met man en macht wordt gewerkt om de vergunning rond te krijgen opdat de KWB-voetbalcompetitie zou kunnen starten in september. Alle uitgebrachte adviezen waren gunstig zodanig dat de omgevingsvergunning kan ingediend worden en de voorbereidende werken kunnen starten. Als alles meezit en iedereen helpt mee met een positieve ingesteldheid moet dit haalbaar zijn.”

Klik hier voor meer info

Op de terreinen aan de Meersstraat organiseert men het Elverseels kampioenschap petanque

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *