Werken Scheldebrug duren langer dan verwacht

TEMSE – De werken aan de oude scheldebrug zullen langer duren dan verwacht. De Vlaamse Waterweg voert dringende herstellingswerken uit aan de stalen brugdekplaat van het beweegbare brugdeel. Oorspronkelijk was de streefdatum voor het einde van de werken 18 juni.

Een inspectie bracht ernstige schade aan de stalen brugdekplaat van het beweegbaar gedeelte aan het licht. Om te vermijden dat de brug verdere schade zal oplopen en er gevaarlijke situaties ontstaan voor het verkeer, was dringende herstelling noodzakelijk. Tot die conclusie kwamen experts van Expertise Beton en Staal (EBS) na onderzoek dat De Vlaamse Waterweg nv liet uitvoeren.

Nu blijkt dat de herstellingswerken meer tijd in beslag zullen nemen dan eerder gepland.

“Het einde van de werken is nu gepland op eind september”, aldus schepen Hugo Maes. “Dit omdat er 400 procent meer scheurtjes gevonden zijn dan gedacht. Vanaf volgende week wordt er wel de klok rond, 7/7, 24u./24u., gewerkt. Tijdens het bouwverlof zal er niet gewerkt worden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *