Krijttekenen tijdens de Speelkaai met Jan en Amin

TEMSE – Zondag 13 mei op de Speelkaai kunnen kinderen krijttekeningen maken in de verkeersvrije Kasteelstraat. Een initiatief van tekenaars Jan Van Gulck en Amin Rahouti, bekend van hun tekenfiguurtjes #Piepel en #DeMekkerVanTemse. Een initiatief in samenwerking met de gemeentelijke Jeugddienst.

“Meer dan een jaar geleden, diende ik voor een jury in Gent, met onder meer John Crombez een voorstel in, om buren terug dichter bij elkaar te brengen”, vertelt Jan Van Gulck. “Ik wilde een dag over gans Vlaanderen de mensen krijttekeningen laten maken op bepaalde plaatsen. De organisatie ‘Curieus Vlaanderen’ ging mij daar bij helpen. Na herhaalde pogingen van mijn kant, bleek het spijtig genoeg niet te lukken.”

Jan nam dan contact op met de Jeugddienst van Temse en zij waren bereid om hun schouders onder het initiatief te zetten.

“Waarom krijttekeningen ? “, klinkt het bij de tekenaar. “Wel krijt is een heel dankbaar product en kost niet veel. Zo kan iedereen deelnemen en nadien verdwijnt alles met de regen. Zo heb je ook geen blijvende overlast voor de buurt. Ouderen kennen dit ook en kunnen bijvoorbeeld kinderen aanmoedigen om onder meer hinkstap te tekenen en te spelen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik wens iedereen in ieder geval veel plezier nu zondag in Temse en bedank op voorhand al de jeugddienst voor de toffe samenwerking.”

 

Een gedachte over “Krijttekenen tijdens de Speelkaai met Jan en Amin”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *