Afbraak tennishal levensgevaarlijk voor spelende kinderen

TEMSE – Enkele jaren geleden sloot de tennishal Ter Poorte  langsheen de Hoogkamerstraat voorgoed de deuren. Enige tijd geleden werd gestart met de afbraak van het complex. Momenteel staat een deel van het gebouw te verkommeren.  “Levensgevaarlijk voor de kinderen die daar in het aangrenzende park spelen”, vertellen buurtbewoners.
Sloopafval slingert rond in het park

Langs de achterzijde grenst het terrein van het voormalige tenniscentrum aan het park Verbeeck, een groene long tussen de Hoogkamerstraat, het Werk van den Akker aan de Pieter Dieckxlaan en de velden van de Rapid hockeyclub. De afbraak van het gebouw ligt door onbekende redenen al een hele tijd stil.

De voormalige tennishal staat er al enig tijd half afgebroken

“Het is een echte schande”, opperen enkele bewoners die regelmatig in het Park Verbeeck van de rust komen genieten.
Een deel van de dakbedekking van de tennishal ligt zomaar rond te slingeren in het park.

“Het terrein waar het complex stond, grenst aan een speelterrein met speeltuigen. Doordat het niet is afgesloten met werfhekken kunnen kinderen zomaar op het braakliggend terrein rondlopen. Daarbij hangt een deel van de dakbedekking los aan de half afgebroken metalen constructie. Als er een sterke wind opzet kan dat in het park terechtkomen. Als er dan kinderen aan het spelen zijn vrezen we voor het ergste, het is een levensgevaarlijke situatie”, vertellen enkele bewoners, die liever niet met naam genoemd worden.

Bij het gemeentebestuur heeft men ondertussen weet van de situatie.
“We weten dat er allerlei rommel rondslingert in het Park Verbeeck”, klinkt het. “De jeugd kruipt op het terrein en brengt zelfs afbraak tot in het park. Daarom zal de eigenaar aangemaand worden om het terrein ook langs de achterzijde af te sluiten.”

Spelende kinderen kunnen zomaar het terrein van de voormalige tennishal oplopen

Een gedachte over “Afbraak tennishal levensgevaarlijk voor spelende kinderen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *