Rouwcafé wil mensen die rouwen samen brengen

TEMSE – Mensen die rouwen samenbrengen, dat is het opzet van het eerste verlies- en rouwcafé, dat op donderdag 26 april werd georganiseerd.
Bezielster Karin Verheyen wil daarmee mensen in rouw samenbrengen en op een laagdrempelige manier laten praten, luisteren en ontmoeten.
Karin Verheyen (rechts) hoopt dat mensen samen kunnen rouwen in een huiselijke sfeer. Links Karin Imschoot, eigenares van Den Bureau. (foto: Mattias Goossens)

“Ik ben van opleiding stress- en burn-outbegeleidster en nadat ik mijn man aan kanker verloor, heb ik me bijgeschoold tot rouwbegeleidster. Samen met scheiding- en plusoudercoach Nathalie Rassauw wil ik vier keer per jaar een samenkomst organiseren, telkens met een ander thema en andere gastsprekers. Tijdens de eerste editie zal het vooral gaan over verlies en kinderen. In de toekomst staan ook rouwen om partners, verlies door bijvoorbeeld een scheiding of jezelf verliezen door psychische problemen of een verslaving op het programma.”

Hapjes en drankjes

Rouwcafés worden in Nederland al langer georganiseerd op café zelf, maar Karin koos voor een neutrale locatie in Den Bureau in de Laagstraat 14, midden op de TTS-site. “We gaan het hier gezellig inkleden met hapjes en drankjes en er is ook voldoende gratis parkeergelegenheid. In het centrum van Temse is het moeilijker om zoiets te organiseren”, klinkt het.

Momenteel zijn er al meer dan dertig inschrijvingen en er komen ook rouwcafés in Brugge en de Kempen. “Volgend jaar gaan we rond dezelfde thema’s werken, maar dan vanuit een andere insteek. Hopelijk kunnen mensen hier samen met anderen hun verlies delen.”

Bron: HN/GVA – Mattias Goossens

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *