School organiseert festival nadat 100.000 euro uit spaarpot verdwijnt

Nieuwe vzw wil zorgen voor extraatjes voor de school

TEMSE-VELLE – Een half jaar nadat aan het licht kwam dat er jarenlang geld van de schoolrekening van Vrije Basisschool Sint-Jozef verdween, organiseren het oudercomité en schooldirectie opnieuw Festivel. De opbrengst gaat naar de dagelijkse werking van de school.

Naar schatting 100.000 euro verdween er de afgelopen jaren van de rekening van Sint-Jozef in Temse-Velle, inclusief 20.000 euro vanop de rekening van het oudercomité.

Terwijl het onderzoek naar voormalig directeur G.D. loopt, besloten het oudercomité en waarnemend directeur Tom Smet om niet bij de pakken te blijven zitten en opnieuw ‘Festivel’ te organiseren.

“Vorig jaar organiseerden we het festival ter ere van 125 jaar Velle”, legt Philippe Van Robaeys, organisator en voorzitter van de gloednieuwe Festivell-vzw, uit. “Na de gebeurtenissen die eind vorig jaar aan het licht kwamen, besloten we om opnieuw iets te organiseren. Niet om de financiële put te vullen – die moet worden terugbetaald door de schuldige – wel voor de dagelijkse werking van de school en extraatjes zoals speelpleinwerking en didactisch materiaal. Daarvoor werd een nieuwe vzw opgericht met als motto “elk nadeel heeft z’n voordeel”, want Velle krijgt nu een echt festival.

Alle hulp welkom

Waarnemend directeur Tom Smet, al vijfentwintig jaar actief als leerkracht en zorgcoördinator, ziet die steun graag komen. “Onze school blijft draaien, maar voor extraatjes komt alle hulp van pas. Daarom is er een topaffiche samengesteld die mensen van buiten Velle naar hier moet lokken.”

Tomorrowland en Ghost Rockers

De feestelijkheden vinden plaats van 25 tot 27 mei in een echte festivaltent in de Veldstraat. Op vrijdag presenteert MNM-dj en buurtbewoner Peter Van de Veire een feestelijke quiz. Op zaterdag is het twaalf uur lang feest van 15 tot 3 uur, met een hele reeks Tomorrowland-dj’s, zoals Maori, Double Pleasure, dj Wout en dj Licious.

Maar ook Kelly Pfaff, Maarten Vancoillie, Buscemi, Sven Ornelis en Tomas De Soete tekenen present achter de draaitafels. Op zondagnamiddag is er Festikids, met Kaatje en Ghost Rockers op het programma.

Info en tickets via www.festivel.be

Bron: HN/GVA – Mattias Goossens

De kids zijn ondertussen klaar voor Festivel. (foto: Mattias Goossens)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *